FOLLOW US: facebook twitter

39o Ολυμπιακό Ράλι: «Σπουδαία διοργάνωση που τιμά την Ηλεία»

Ημερομηνία: 12-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57505″ img_size=”full”][vc_column_text]

Συνέντευξη Τύπου σήμερα από τους διοργανωτές

Η ώρα για τη μεγάλη διοργάνωση της Ηλείας, του 39ου Ολυμπιακού Ράλι που αποτελεί τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  Ράλι, πλησιάζει και σήμερα το μεσημέρι  οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Π.Ε. Ηλείας, όπου κάλεσαν τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να δώσουν το «παρών» το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Λάλα όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας (Δούκας και Αχλαδινή) και να απολαύσουν πλούσιο θέαμα. Αλλά και το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική τελετή εκκίνησης των 37 πληρωμάτων.

 

Γ. Γεωργιόπουλος: «Η Π.Ε. στηρίζει πάντα τον αγώνα»

Πρώτος το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Βρισκόμαστε όπως κάθε χρόνο μπροστά σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Ηλεία το 39ο Ολυμπιακό Ράλι. Είναι ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ηλεία σε μια πολύ δύσκολη χρονιά όπου παραδοσιακοί αγώνες έχουν αφαιρεθεί από το καλεντάρι. Το Ολυμπιακό Ράλι είναι εδώ, ένας αγώνας για να στηρίξουμε την Ηλεία, την οικονομία της περιοχής, τον τουρισμό μας και να προβάλλουμε την περιοχή μας. Αξίζει ένας μεγάλος έπαινος στη διοίκηση της ΑΟΛΑΠ που κάθε χρόνο κάνει αυτό τον αγώνα ακόμα καλύτερο και σε όσους κάνουν τον αγώνα μαζί,  το Δήμο Πύργου και της Αρχ. Ολυμπίας, όλους τους φορείς και τους χορηγούς που τον στηρίζουν. Η Π.Ε. Ηλείας θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις, όπως έκανε και στο παρελθόν, και φέτος και τα επόμενα χρόνια τον αγώνα αυτό. Και πάλι συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

 

Γ. Λιατσής: «Οικονομική ανάσα για την περιοχή μας»

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, τόνισε από την πλευρά του: «Καταφέραμε και μπήκε στις εκδηλώσεις που γίνονται και στους τρεις νομούς, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, το Ολυμπιακό Ράλι . Δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο επίτευγμα από πλευράς χορηγίας όσο το ότι αξιολογήθηκε ότι είναι μια σπουδαία εκδήλωση. Η επιτυχία της είναι εγγυημένη, παρουσία του Μιχάλη που έχει τεράστια πείρα σε αυτό το χώρο με την αφοσίωση που έχει και τις άπειρες εργατοώρες που έχει διαθέσει για να στηρίξει αυτό το θεσμό και έχει δημιουργήσει διαχρονικά μια υπέροχη εκδήλωση. Ο Δήμος Πύργου στηρίζει αυτή την εκδήλωση, αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στη στήριξη που παρέχει ο απλός πολίτης. Μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες έχει μεγάλη σημασία το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός στην περιοχή μας. Εύχομαι στον Αντιπεριφερειάρχη και στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας να τεθούν κι άλλες τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις στο τραπέζι, άλλωστε ο Πύργος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αρχ. Ολυμπία μέσω του Κατακόλου και η οικονομική ανάσα είναι απαραίτητη για το Δήμο μας και επίσης μεγαλώνει και η αίγλη της Αρχ. Ολυμπίας. Ευχαριστώ για λογαριασμό των συμπολιτών μου το Μιχάλη και το συμβούλιο της ΑΟΛΑΠ που έχουν το κουράγιο να παρουσιάζουν στην πόλη μας μια τέτοιου επιπέδου εκδήλωση.  Εύχομαι καλή επιτυχία».

 

Α. Χρυσανθακόπουλος: «Τα προβλήματα θα ξεπεραστούν»

Ο Αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, είπε: «Το 39ο Ολυμπιακό Ράλι, που είναι συνδιοργάνωση της ΑΟΛΑΠ και της Π.Ε. Ηλείας και την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, αποτελεί θεσμό. Από χρονιά σε χρονιά είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα και οι θεατές απολαμβάνουν το θέαμα. Το Ολυμπιακό Ράλι έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές αγωνιζομένων και φιλάθλων. Όσον αφορά το Δήμο μας υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει αν δώσουμε προσοχή όπως είναι το σέρβις παρκ που βρίσκεται στο Δ.Δ. του Λάλα, όπου θα γίνει και η εκκίνηση της Κυριακής ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας στις 3 το μεσημέρι, όπου θα ακολουθήσουν και οι απονομές. Ο αγώνας περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, τρεις στο Δ.Δ. του Δούκα και τρεις  στην Αχλαδινή, γεγονός που ευχαριστεί ιδιαίτερα τους κατοίκους εκεί. Τα οποιαδήποτε προβλήματα και οι οχλήσεις που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, έχουμε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου της Αρχ. Ολυμπίας όσο και του προέδρου της ΑΟΛΑΠ, Μιχάλη Αποστολόπουλου, ότι θα αποκατασταθούν σύντομα και δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα. Τέλος θέλω να επισημάνω ότι ως Αρχ. Ολυμπία, εντάσσουμε το 39ο Ολυμπιακό Ράλι στα πλαίσια της Αθλητικής  Ευρωπαϊκής Πόλης για το 2018».

 

Μ.Αποστολόπουλος: «Σας περιμένουμε όλους…»

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ, Μιχάλης Αποστολόπουλος, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του αγώνα και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας: «Σαν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 39ου Ολυμπιακού Ράλι θέλω να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές μας, την Π.Ε. Ηλείας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας που είναι κοντά μας για πρώτη φορά φέτος, το Δήμο Πύργου, το Δήμο Αρχ. Ολυμπίας και τη ΔΗ.Κ.Ε. Πύργου που είναι και αυτή τη φορά συμπαίκτης μας και υποστηριχτής. Ότι η Πολιτεία σέβεται το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που συμβάλει στον τουρισμό και την προβολή της Ηλείας, ικανοποιεί τόσο το Δ.Σ. όσο κι εμένα προσωπικά που για 45 χρόνια προσφέρουμε  στην κοινωνία της Ηλείας αγώνες για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ… Το Σάββατο 3.30μ.μ.-6.30μ.μ. θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος στο Ι.ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ που είναι και ο χορηγός του αγώνα, στις 8.15μ.μ. θα ξεκινήσουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις 9μ.μ. η πανηγυρική εκκίνηση μέσα σε βεγγαλικά. Το κυρίως μενού είναι την Κυριακή. Το σέρβις παρκ είναι στο σχολείο-γήπεδο Λάλα και στις 9.40 θα μπει το πρώτο αυτοκίνητο στην ειδική Δούκα-Μηλιές που θα γίνει τρεις φορές. Μια ειδική τεχνική, γρήγορη που θα προσφέρει πολύ πλούσιο θέαμα. Και η επόμενη ειδική είναι μετά την έξοδο του χωριού Αχλαδινή στο Δ.Δ. Νεμούτας, επίσης τρεις φορές. Ένας πάρα πολύ μαζεμένος αγώνας, με σύνολο 116 χλμ. για να έχουν οικονομία σε δαπάνες τα πληρώματα αλλά και οι θεατές να είναι κοντά στην παρακολούθησή του.

Το βασικό θέμα είναι η ασφάλεια. Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ επικίνδυνο άθλημα και δεν πρέπει να υπάρχουν αστεϊσμοί. Παρακαλούμε ο κόσμος να σέβεται τις οδηγίες των κριτών διότι ακόμα και μια πέτρα από ένα αγωνιστικό μπορεί να χτυπήσει κάποιον. Προσοχή λοιπόν για να μην έχουμε ατυχήματα. Εμείς έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας με βάση τους κανονισμούς. Το ΕΚΑΒ θα συνδράμει με τέσσερα ασθενοφόρα, η Πυροσβεστική με δύο πυροσβεστικά, υπάρχουν οι διασωστικές σειρές, 70 κριτές, 6 πλοηγά αυτοκίνητα και η σήμανση έχει ξεκινήσει. Χωρίς όμως τη συνδρομή των φιλάθλων μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα. Ευχαριστώ τους 100 χορηγούς που αν δεν ήταν στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας. Όπως επίσης και τα 37 πληρώματα που θα δώσουν το «παρών» και θα αφήσουν και τα λεφτά τους στην Ηλεία. Είναι ένα ιδιωτικό χόμπι-άθλημα που από το κράτος και τη Γ.Γ.Α. δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ…. Ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε όλους στον αγώνα».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot