FOLLOW US: facebook twitter

3,7 εκατ. ευρώ μέσω ΟΧΕ για την Πύργου-Κατακόλου

Ημερομηνία: 11-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32621″ img_size=”full”][vc_column_text]Νέες παρεμβάσεις στην επαρχιακή οδό Πύργου – Κατακόλου, προγραμματίζεται να γίνουν στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κατακόλου, Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 3,7 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την προσπελασιμότητα για τους πολίτες που καθημερινά χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη διαδρομή και να δημιουργηθεί μια εναλλακτική πρόταση μετακίνησης κυρίως για τους τουρίστες, για την μετάβασή τους από το Κατάκολο στον Πύργο. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, το τελευταίο διάστημα γίνεται προετοιμασία για την ΟΧΕ και οι παρεμβάσεις στην οδό Πύργου – Κατακόλου, ιδιαίτερα στο πρώτο τμήμα της οδού έως τον Αγ. Ιωάννη.

«Ο δρόμος αυτός ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πύργου και όχι μόνο όσους μεταβαίνουν στο Κατάκολο αλλά και συμπολίτες μας από το Πύργο που εκεί κάνουν το περίπατο τους- την αναψυχή τους. Για το δρόμο αυτό έχουμε κάνει ειδική μέριμνα. Έχουμε προϋπολογίσει ένα ποσό σημαντικό, ύψους 3.700.000 ευρώ και με αυτόν τον προϋπολογισμό θέλουμε να βελτιώσουμε το δρόμο όχι μόνο προς την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, αλλά και με την δυνατότητα που μπορούμε να δώσουμε στους πεζούς».

Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιόπουλος οι παρεμβάσεις που πιθανότατα γίνουν στα πεζοδρόμια είναι εφικτές καθώς η οδός έχει πολύ μεγάλο πλάτος, που επιτρέπει κάτι τέτοιο ενώ θα δημιουργηθεί και διαδρομή για τους ποδηλάτες, πέραν αυτής για τους πεζούς. Ακόμα θα γίνουν παρεμβάσεις καλλωπισμού  και ηλεκτροφωτισμού, αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα του κεντρικού αυτού οδικού άξονα.

«Νομίζω ότι θα δώσει την δυνατότητα και όσων από την κρουαζιέρα θέλουν να ανεβαίνουν με άλλα μέσα, εκτός από τα αυτοκίνητα στην πόλη του Πύργου. Παράλληλα θα παρέχουμε και φωτισμό που λείπει σε αυτό το δρόμο και εκτός από την ασφάλεια που μπορεί να δίνει σε όσους περπατούν εκεί κατά τις νυχτερινές ώρες να είναι και ένας φωτισμός με ιδιαίτερη αισθητική. Αυτά μελετάμε και προετοιμαζόμαστε εντατικά και ίσως στις αρχές φθινοπώρου να είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε αυτό το σπουδαίο έργο για την πόλη του Πύργου» τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot