FOLLOW US: facebook twitter

2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: Μελωδική πρεμιέρα χθες στο θέατρο Δρούβα

Ημερομηνία: 08-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”30281″ img_size=”full”][vc_column_text]Με το αφιέρωμα στον Ηλείο φιλόσοφο και διανοούμενο Παναγιώτη Κονδύλη και την εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας Πύργου που είναι και ο βασικός διοργανωτής, έγινε η έναρξη του 2ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας  στο Δρούβα με την παρουσία πολύ κόσμου.

Ακολούθως εμφανίστηκε  το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου(Διεύθυνση: Γιάννης Νικολόπουλος), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Αντηχώ(Διεύθυνση: Μέλπω Βικάτου), η χορωδία Καρδίτσας(Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης) και η χορωδία επιστημόνων Φιλοθέης(Διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης), που καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της Ηλείας.

Σήμερα, δη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, Σάββατο, θα συμμετέχουν  δύο χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA και η ιταλόφωνη IΝCANTO, η χορωδία του μουσικού ομίλου Στυλίδας, η Μικτή χορωδία του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΑΤΕ-Πειραιώς, ΠΟΚΕΑΤΕΠ και η πολυφωνική χορωδία Πατρών.

Αύριο Κυριακή θα πάρουν τη σκυτάλη άλλες 4 χορωδίες, η χορωδία «Λιόπετρα» Σκάλας Ευρώτα Λακωνίας,  η χορωδία VOCAL Πάτρας, η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Κορινθίας «Πολύμνια» και η χορωδία «Ορφεύς» Πάτρας.

Αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που συμμετέχει σαν δεύτερος συνδιοργανωτής και ο  Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σαν τρίτος συνδιοργανωτής.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και τις τρεις μέρες.

Σ.Σ Εκτενές ρεπορτάζ της πρωινής στο φύλλο της Δευτέρας[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot