FOLLOW US: facebook twitter

2ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ: Η Μικτή Χορωδία Πύργου τραγούδησε στα Τρίκαλα του Τσιτσάνη

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο 2ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ TRIKALA CANTAT  που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα, η Μικτή Χορωδία Πύργου. Στο φεστιβάλ αυτό, στο οποίο συμμετείχαν άλλες 7 χορωδίες από διάφορες περιοχές της χώρας, η Μικτή Χορωδία Πύργου καταχειροκροτήθηκε εντυπωσιάζοντας  το κοινό που κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρου του δήμου Τρικαίων, χωρητικότητας 500 θέσεων, ερμηνεύοντας με την εξαιρετική της εμφάνιση, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θοδωρή Παναγόπουλου και την κ. Τζένη Λάγιου στο πιάνο, επτά τραγούδια του έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Μικτή Χορωδία Πύργου στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ TRIKALA CANTAT

Η Χορωδία του Πύργου, αποδίδοντας τιμή στον μεγάλο Τρικαλινό βάρδο του λαϊκού τραγουδιού, έκλεισε την εμφάνισή της με ένα τραγούδι του Τσιτσάνη.

Ο κ. Παύλος Αυγερινόπουλος  με τον καλλιτεχνικό Δ/ντή του Φεστιβάλ Τρικάλων κ. Νίκο Ευθυμιάδη

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ ξεκίνησε από την Γέφυρα Ληθαίου της πόλης των Τρικάλων, όπου οι 500 περίπου χορωδοί τραγούδησαν το χορικό των σκλάβων “Va pensiero”, από την όπερα ΝABUCCO του J. Verdi, υπό τη Δ/νση της διάσημης Ιταλίδας Μαέστρου Antonella Barbarossa.

Μια στιγμή μαγική και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου του δήμου Τρικαίων για την εμφάνιση κάθε χορωδίας ξεχωριστά.Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων υπέρ του οποίου διατέθηκαν και τα έσοδα από τα εισιτήρια των 5 ευρώ.

Η Μικτή Χορωδία Πύργου τραγουδά με άλλους 450 χορωδούς το «Χρονικό των σκλάβων» του Βέρντι στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων. Εδώ, με την διάσημη Ιταλίδα μαέστρο Antonella Barbarossa.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο ΔΣ της Χορωδίας για την άψογη διοργάνωση της αποστολής, στα μέλη της για την υπέροχη εμφάνιση και απόδοσή τους, στον Καθηγητή Μουσικής και Χορωδό Φώτη Παπαθεοδώρου που βοήθησε τα μέγιστα στην προετοιμασία της Χορωδίας, λόγω προβλήματος υγείας από ατύχημα, του Μαέστρου της Θοδωρή Παναγόπουλου, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή της συναυλίας.

Ο μουσικός της Μικτής Χορωδίας Πύργου Παύλος Αυγερινόπουλος με το μπουζούκι του Τσιτσάνη στο πάλκο του ομώνυμου Μουσείου στα Τρίκαλα και σε ρόλο… Μαρίκας Νίνου η χορωδός και φιλόλογος Μαίρη Λιάγκουρα.

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν στον ακάματο Μαέστρο της ΜΧ Πύργου Θοδωρή Παναγόπουλο, ο οποίος διηύθυνε τη Χορωδία στην εκδήλωση, με το πόδι σπασμένο στο γύψο και με ηρωικές προσπάθειες ακολούθησε όλο το διήμερο πρόγραμμα του γκρουπ, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στο Τρικαλινό κοινό.

Το βράδυ μετά το Φεστιβάλ, ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, από τους μουσικούς της Μικτής Χορωδίας Πύργου στην παραδοσιακή ταβέρνα “Μεζεδοκαμώματα”, στη γραφική περιοχή Μανάβικα¨ της ωραιότατης πόλης.

Ο μαέστρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου παραλαμβάνει αναμνηστικά δώρα από την αντιδήμαρχο Τρικάλων Έφη Λεβέντη

Η ιστορική και ξακουστή Χορωδία Τρικάλων, θα εμφανιστεί με τη σειρά της το καλοκαίρι στο 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ολυμπίας που διοργανώνει η Μικτή Χορωδία Πύργου στο Δρούβα το καλοκαίρι.

Φωτογραφίες: Παύλος Αυγερινόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot