FOLLOW US: facebook twitter

2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 01-07-2024 | Συντάκτης:

-Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, 20:30, στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας, δίπλα στον μεσαιωνικό ναό της Αγίας Σοφίας, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια ομιλία/συζήτηση μελών της οργανωτικής ομάδας του Φεστιβάλ με τον διδάκτορα πολιτικής επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σταμάτη Μαμούτο, επίδειξη μεσαιωνικής σπαθασκίας και αναβίωση μεσαιωνικών δρώμενων από τις πολιτιστικές ομάδες Griffin-HSHR και Ritterhellas-Έλληνες Ιππότες, συναυλίες από το συγκρότημα folk μεσαιωνικής μουσικής Solastas και τον τραγουδιστή ελληνικής παραδοσιακής/λαϊκής μουσικής Ισίδωρο Πάτερο, επιδείξεις ταχυδακτυλουργών, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλα δρώμενα.  

Στο μέρος του Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει συναυλίες ο πολυοργανίστας μουσικός, ερμηνευτής και τραγουδοποιός ο Ισίδωρος Πάτερος, θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο του Βιντσέντζου Κορνάρου, «Ερωτόκριτος», ερμηνεύοντας στίχους από αποσπάσματα του έργου, σε δικές του πρωτότυπες μουσικές και μελοποιήσεις, αλλά και αξιοποιώντας όλες τις παραδοσιακές μελωδίες, με την συνοδεία του Γιάννη Σφακιανάκη στην κιθάρα.

Επίσης, το συγκρότημα Solastas θα παρουσιάσει μεσαιωνικά τραγούδια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η Λαμπρινή Γιώτη θα επιμεληθεί το ρεπερτόριο των Solastas και θα τραγουδήσει με την συνοδεία μεσαιωνικής νικελάρπας. Ο Ορέστης Γαργουλάκης θα παίξει γκάιντα, φλάουτο και φλογεράκι, ο Αντώνης Πανταζής μαντόλα και ο Ηλίας Πατρινός κρουστά.

Στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ θα υπάρχουν τραπέζια με εκθέτες και πωλητές βιβλίων, παιχνιδιών, έργων τέχνης και διακοσμητικών αντικειμένων που θα έχουν ως θεματική τον μεσαίωνα. 

Το δεύτερο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας πραγματοποιείται υπό την συνεργασία της «Ομάδας Οργάνωσης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας» με τον πολιτιστικό σύλλογο «Η Εστία – Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας & Πεδινής Ηλείας» και την Δημοτική Κοινότητα Ανδραβίδας.

Μέσα από έναν συνδυασμό λόγου και θεάματος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ομάδα Οργάνωσης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας επιδιώκει να αφήσει ένα πολιτιστικό ίχνος που θα αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και την σημασία της. Ελάτε στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 20:30, δίπλα από τον μεσαιωνικό ναό της Αγίας Σοφίας, για να γίνετε κι εσείς μέρος της ιστορίας.

Ομάδα Οργάνωσης Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας https://www.facebook.com/andravidamedievalfestival/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος