FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Με επιτυχία η 3η συνάντηση Erasmus+ στην Πολωνία

Ημερομηνία: 04-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87844″ img_size=”full”][vc_column_text]Στη συνέχεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Σόφια της Βουλγαρίας, δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου ταξίδεψαν στη μεσαιωνική πόλη Torun της Πολωνίας, στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς συνάντησης εκπαιδευτικών και μαθητών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, με θέμα: «Κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε».

Το πρόγραμμα που είχε οργανώσει και επιμεληθεί η Πολωνία ως χώρα υποδοχής, περιελάμβανε περιήγηση στα ερείπια του κάστρου των Τευτόνων Ιπποτών του 13ου αιώνα, επισκέψεις σε πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία, γοτθικά κτίρια, μνημειώδης εκκλησίες, και  στο παλιό Δημαρχείο όπου έγινε θερμή  υποδοχή από τον Πρόεδρο της πόλης.

Όλες οι αποστολές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παρασκευή των διάσημων μπισκότων τζίντζερμπρεντ, στο ομώνυμο μουσείο και σε εργαστήρια τέχνης και να γευτούν πολωνικά εδέσματα σε παραδοσιακά εστιατόρια, στο κέντρο της πόλης. Επίσης να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου και να γνωρίσουν από κοντά το πολωνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Εξέχουσα δραστηριότητα αποτέλεσε η ξενάγηση κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Νεωτερισμού με το όνομα «Μύλος Γνώσης».

Ο μαθητής του σχολείου Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος έδωσε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι, όπου μίλησε για το θέμα του προγράμματος και τις δυνατότητες και τις εμπειρίες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μαζί του ήταν και οι μαθητές, Διονύσης Καββαθάς, Εύη Σμαρνάκη και Νίκη Ποϊραζίδη, με συνοδούς τις καθηγήτριες Παρασκευή Ανδρουτσοπούλου και Μαρία Μανδηλαρά.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στις οικογένειες των πολωνών συμμαθητών τους, γνώρισαν από κοντά την κουλτούρα και τις συνήθειες της πολωνικής ζωής και εκπαίδευσης και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες, γύρισαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την συνεργασία με τους Πολωνούς εταίρους.  Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και παρουσιάστηκαν από τους μαθητές, οι εργασίες όλων των αποστολών, της Βουλγαρίας,  της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της συντονίστριας χώρας που είναι η Ελλάδα. Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου παρουσίασε την προσωπικότητα και τη δράση του μεγάλου εν ζωή μουσικού της χώρας μας, του Μίκη Θεοδωράκη και το μοναδικής σε αξία, αρχαίο μνημείο του Επικούριου Απόλλωνα.[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1556901214878-ea7ffa5f-eca4-9″ include=”87842,87843″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot