FOLLOW US: facebook twitter

2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Εγκαινιάστηκε η αίθουσα Φυσικών Επιστημών

Ημερομηνία: 17-06-2024 | Συντάκτης:

«Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β..

Η φαντασία θα σε πάει παντού…»

Albert Einstein

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Μια αίθουσα Φυσικών Επιστημών «κόσμημα» απέκτησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την χορηγία ιδιωτών.

Πριν μερικές μέρες, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο Β’ παρουσία αρχών του τόπου, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Μάλιστα τη νέα αίθουσα, εγκαινίασε με πειράματα μαζί με τους μαθητές, ο Φυσικός και πρώην υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ηλείας Ηλίας Καλογήρου.

Η αίθουσα θα χρησιμοποιείται για το μάθημα «Φυσικά» από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του δημοτικού και εκεί πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούν πειράματα, κάνοντας το μάθημα πιο ενδιαφέρον και κατανοητό.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Θεόδωρος Κόρδας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Γιώργος Βέρροιος, οι πρώην Διευθυντές του Σχολείου Ευάγγελος Φωτεινόπουλος, Αθανάσιος Νικολούτσος και Παναγιώτης Καλαμπρέζος καθώς και ο σχολικός Σύμβουλος Χαρίλαος Σομπότης.

Επίσης, εκπρόσωποι των Ηλείων Βουλευτών Δ. Καλαματιανού και Μ. Κατρίνη, η Χριστιάννα Βασιλειάδου, Deputy Hotel Manager του ομίλου Aldemar Resorts, ο Γεώργιος Καλαντώνης εκπρόσωπος της εταιρείας ΠΑΡ.ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ Α.Ε., ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος πρόεδρος Δ.Σ. της ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΤΟΥΒΛΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά που ήταν δίπλα τους σε μία τόσο σημαντική στιγμή και τόνισε πως «το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών είναι πλέον γεγονός στο 2ο Δημοτικό και το Δ.Σ. εύχεται από καρδιάς να αποτελέσει τον χώρο εκείνο που θα γεννήσει νέες ιδέες, θα εξάψει την φαντασία και την περιέργεια των παιδιών αλλά και που θα εκκολάψει τους μελλοντικούς μας επιστήμονες!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος