FOLLOW US: facebook twitter

2ο Δημοτικό Αμαλιάδος: Η αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Ημερομηνία: 28-03-2023 | Συντάκτης:

Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Αμαλιάδος την Τετάρτη και Πέμπτη

Μία ενδιαφέρουσα Διημερίδα φιλοξενείται το απόγευμα της Τετάρτης και της Πέμπτης στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδος, με κεντρικό θέμα την Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό (Bullying).

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023, στις 19.00, η Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια κ. Ειρήνη Μεσσήνη θα παρουσιάσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς το θέμα «Σχολική Βία και Εκφοβισμός : τρόπος διαχείρισης», που θα παρουσιαστούν με μορφή επιμόρφωσης οι επιστημονικές θέσεις επί του θέματος που συχνά απασχολεί τις μαθητικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι γονείς και εκπαιδευτικοί να συζητήσουν με την ομιλήτρια και της θέσουν ερωτήματα.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στις 11.30 το πρωί, θα παρουσιαστεί επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Το αγανακτισμένο Προαύλιο». Πρόκειται για ένα έργο του Πυργιώτη εκπαιδευτικού και συγγραφέα Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήσης, σε εικονογράφηση Σπύρου Ζαχαρόπουλου, με μυθοπλασία από ένα ιταλικό σχολείο και θέμα την κατανόηση, την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Θα ακολουθήσουν συζήτηση με τον συγγραφέα, θεατρική παράσταση από τους μαθητές, κινούμενα σχέδια και τραγούδια, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος