FOLLOW US: facebook twitter

«2o Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» στις 29 Ιουλίου στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 19-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33393″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία  Ομογενών Αμερικής – Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στις 21:00 το βράδυ, στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε η περσινή πρώτη διοργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή των Ηλείων ομογενών οι οποίοι κατέκλυσαν τον πανέμορφο χώρο, για φέτος οι προσδοκίες όλων είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Το στιγμιότυπο από την περσινή συνάντηση των ομογενών με τον δήμαρχο για την διοργάνωση του 1ου Πανηλειακού ανταμώματος ομογενών που έγινε ξανά στην Αμαλιάδα στην οικία Τατάνη

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος του Τατάνειου δεν αποτελεί τυχαία επιλογή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού πρόκειται για την ιστορική οικία της οικογενείας του Πέτρου Τατάνη, του πρώτου εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ».

Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες Ηλείοι ομογενείς θα έχον την χαρά να απολαύσουν εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, την Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς» σε κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και τραγούδια της ξενιτιάς, υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.

Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες Ηλείοι ομογενείς θα έχον την χαρά να απολαύσουν μεταξύ άλλων την Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς» σε κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών

 

Μαζί τους θα συμπράξουν στο βιολί η Αλεξάνδρα Συλαϊδή και στην ερμηνεία η Στεφανία Συλαϊδή. Επίσης, από την Θεατρική Ομάδα Ήλιδας «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ» θα πραγματοποιηθεί μια αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες από την μετανάστευση των Ελλήνων, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάζουν όλες τις μεταναστευτικές περιόδους από τον 16 αιώνα έως και τις μέρες μας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με πλούσιο μπουφέ που θα ετοιμάσουν εθελοντικά για την περίσταση τα μέλη του κοινωφελούς σωματείου για την προαγωγή του πολιτισμού & του τουρισμού Δήμου Ήλιδας «ΠΥΡΡΩΝ ο ΗΛΕΙΟΣ».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot