FOLLOW US: facebook twitter

27ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ απόψε στην Οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 24-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33842″ img_size=”full”][vc_column_text]Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου φέτος το καλοκαίρι επέλεξε να παρουσιάσει την κλασσική πλέον κωμωδία  του Μποστ : «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία της Κάτιας Ζαρκάδα και στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με το 27Ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουλίου την παράσταση στον κήπο της οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα

Ο Μποστ εμπνέεται από την πασίγνωστη ρομαντική σαιξπηρική ιστορία. Οι ήρωες έρχονται από το παρελθόν στο παρόν, λέγοντας την ιστορία με το δικό τους τρόπο μέσα από τον αυτοσαρκασμό, το χιούμορ και τις ανατροπές.

Ο Ρωμαίος γεμάτος από έρωτα για την Ιουλιέτα αντιπροσωπεύει το πάθος, το αίσθημα, αλλά και τη δύναμη, έτοιμος να θυσιαστεί για τα ιδανικά της αγάπης. Η Ιουλιέτα, μέσα πάντα από τον ανατρεπτικό όσο και σουρεαλιστικό λόγο του Μποστ, είναι ένα κορίτσι και αργότερα γυναίκα που τη διακρίνει η δυναμικότητα και αποφασιστικότητα, έτοιμη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την αγάπη της για τον Ρωμαίο.

Και σε αυτό το έργο του Μποστ, πρωταγωνιστής είναι η γλώσσα. Μέσα σε αυτόν τον ευρηματικό και απροσδόκητο δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ σατιρίζει με το δικό του υπονομευτικό τρόπο τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.»

Διασκευή / Σκηνοθεσία:Κάτια Ζαρκάδα

Σκηνικά:Λεωνίδας Φραγκούλης

Κοστούμια: Ίνα Καραγεώργου

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Μουσική: Αλέκα Μπούκουρα

Παίζουν οι Ηθοποιοί: Γιώργος Γεροντιδάκης, Λένα Ντζούρβα/ Αφροδίτη Κλεάνθη, Γιούλη Μαρούση, Σίμος Πετρόπουλος, Κατερίνα Αναστασίου

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου στα πλαίσια της δράσης «Ο Πολιτισμός Ενώνει»

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot