FOLLOW US: facebook twitter

26η αιμοδοσία στο Καλλίκωμο: Συνεχίζεται το αιμοδοτικό έργο στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

aimodosia-kallikwmo

Ο αιμοδοτικός μαραθώνιος της φετινής χρονιάς για το Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου συνεχίζεται και εν μέσω θέρους. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, καθώς οι αρμόδιοι αναφέρουν πως οι ανάγκες σε μονάδες αίματος είναι εξαιρετικά αυξημένες. Το πρωί της Κυριακής ήταν η σειρά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καλλικώμου, να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους για να συγκεντρωθούν πολύτιμες φιάλες αίματος. Με σημαντική συμμετοχή και με την αρωγή του προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου η 26η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν 23 φιάλες αίματος.

Η προϊσταμένη του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα, τόνισε πως «… βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, όπου οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό εντείνουμε τις προσπάθειές μας και βλέπουμε πως οι συνάνθρωποί μας ανταποκρίνονται σε αυτό το κομμάτι. Δεν υπάρχει πλέον Κυριακή χωρίς προγραμματισμένη αιμοδοσία και πλέον προγραμματίζουμε και Σάββατα για να προλάβουμε. Η προσπάθεια που κάνουμε τόσα χρόνια αποδίδει καρπούς, αλλά θα ήθελα μεγαλύτερη προσέλευση των υγειών Ηλείων πολιτών για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοσοκομεία που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη σε αίμα.

aimodosia-kallikwmo2

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Συλλόγου Αιμοδοτών Καλλικώμου, Θανάσης Κουτσόπουλος, ανέφερε πως «η προσέλευση είναι πάντα μεγάλη, υπάρχει ενδιαφέρον από το χωριό και σε κάθε αιμοδοσία έχουμε πάντα δύο – τρεις νέους αιμοδότες, οι οποίοι έρχονται αυθόρμητα. Πολλές φορές οι εθελοντές το βλέπουν και ως μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, να έλθουν να ξεφύγουν, να αστειευτούν, να δώσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους για το αίμα. Τουλάχιστον αυτό δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με οικονομικά θέματα. Έχουν βοηθηθεί άτομα από τη εθελοντική αυτή δράση του συλλόγου. Πολλοί προσπαθούν να μην επιβαρύνουν σε ανάγκες αίματος, αναζητούν και μόνοι αν μπορούν να βρουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος