FOLLOW US: facebook twitter

25η Μαρτίου: Οι εκδηλώσεις σε όλη την Ηλεία

Ημερομηνία: 23-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστεί για μια ακόμα φορά η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και την εθνική μας Επέτειο σε όλους τους δήμους της Ηλείας που ήδη έχουν ανακοινώσει τις επετειακές τους εκδηλώσεις, οι οποίες φυσικά θα κορυφωθούν με τις καθιερωμένες παρελάσεις στις έδρες των δήμων και στις Δ.Ε. Για τους μαθητές, οι εκδηλώσεις στα σχολεία τους θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή, ενώ οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά την Κυριακή, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Στον Πύργο σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την ΠΕ Ηλείας, τα σχολεία σήμερα από τις 8.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν τις σχολικές  τους εκδηλώσεις με ποιήματα, τραγούδια και επετειακά αφιερώματα στην Επανάσταση του 1821 ενώ στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, από  μαθητές σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης, σπουδαστές και προσκόπους.

Ανήμερα την 25η Μαρτίου η  Επίσημη Δοξολογία θα ψαλεί χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου στις 10 το πρωί, παρουσία όλων των εκπροσώπων Αρχών και θεσμικών φορέων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δάσκαλος του 2ου δημοτικού σχολείου Πύργου κ. Θέμης Μαντάς. Στις 10.30 το πρωί έπεται η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την μεγάλη παρέλαση στις 11.30 στην οδό Μανωλοπούλου, από τμήματα μαθητών, σπουδαστών, αναπήρων πολέμου, προσκόπων, οδηγών, τμήματος του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων, Λαογραφικών Ομίλων, Σωματείων, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων υνάμεων (ΣΕΤΤΗΛ – 117 Π.Μ.)

Το απόγευμα στις 7, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της ΠΕ Ηλείας, ο Λαογραφικός όμιλος Πύργου « Ηλείων Παράδοσις » με συνδιοργανωτή την Π.Ε. Ηλείας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με θέμα: “ Η επέτειος της Εθνικής παλιγγενεσίας και η μνήμη της μάχης του Πύργου 3 Απρίλιου 1821 ”.

Στην Αμαλιάδα

Στον δήμο Ήλιδας, οι προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Σάββατο, 24 Μαρτίου με ομιλία από εκπαιδευτικούς στα σχολεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων. Ανήμερα την 25η Μαρτίου, η επίσημη Δοξολογία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στις 10 το πρωί, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση στις 11.30 π.μ. επί των οδών Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας από μαθητές και πολιτιστικούς συλλόγους. Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθόύν με παραδοσιακούς χορούς στην  πλατεία Λαζαράκη (Σκακιέρα) από το παιδικό και το τμήμα ενηλίκων του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Ήλιδας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Στην Αρχαία Ολυμπία

Και στον  δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινούν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις με σχολικές εορτές σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, με ομιλίες, ποιήματα και τραγούδια. Την Κυριακή το πρωί, η επίσημη Δοξολογία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ολυμπία στις 10 το πρωί, ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Στις 11.45 ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές στο προαύλιο του παλιού δημαρχείου, ενώ στις 12.30, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα δεξιωθούν στο δημαρχείο τις Αρχές και τους πολίτες. Αντίστοιχες εκδηλώσεις και παρελάσεις θα γίνουν στις έδρες των ΔΕ, στην Λαμπεία, το Πανόπουλο και το Λάλα.

Και Λαμπαδηφορία στην Κρέστενα

Τριήμερες θα είναι οι επετειακές εκδηλώσεις στον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου και κατάθεση στεφάνων στην Κρέστενα και τις Δ.Ε.

Το Σάββατο, 24 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί με αφετηρία την ανατολική πλατεία Ειρήνης η 8η Λαμπαδηφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Κρεστένων από τη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων. Μετά το πέρας της Λαμπαδηφορίας θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική  πλατεία. Την Κυριακή, ανήμερα της εθνικής μας Επετείου στις 10 το πρωί θα ψαλεί επίσημη Δοξολογία στις έδρες των Δ.Ε του δήμου, στην Κρέστενα, τα Μακρίσια, στις Τ.Κ Καλλικώμου, Καλλιθέας και  Ανδρίτσαινας όπου μετά τη κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν και οι κατά τόπους μαθητικές παρελάσεις, ενώ ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί. Στην Κρέστενα η παρέλαση των μαθητών θα γίνει στις 10.45 το πρωί.

Δήμοι Ζαχάρως, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Αντίστοιχες εκδηλώσεις επετειακές και παρελάσεις θα γίνουν και στους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας, Ζαχάρως, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος