FOLLOW US: facebook twitter

24ωρη απεργία στην εκπαίδευση υπό την “ομπρέλα” της ΑΔΕΔΥ

Ημερομηνία: 23-10-2024 | Συντάκτης:

Απάντηση στον αυταρχισμό του Υπ. Παιδείας που έκρινε παράνομη της απεργία των δασκάλων

Υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ θα βγουν αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στους δρόμους οι δάσκαλοι, που αντιμετώπισαν την τιμωρητική διάθεση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη. Μαζί με τους δασκάλους, θα απεργήσουν όμως και οι καθηγητές, που ενώνουν τις φωνές τους κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης να καταστείλουν το δικαίωμα στην απεργία.

Αφού κρίθηκε παράνομη η 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ».

«Επικαλούμενος τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία», σημειώνει και καταγγέλλει «ποινικοποίηση των αγώνων και αυταρχισμό της Κυβέρνησης». Στην κατεπείγουσα αγωγή ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε ζητήσει να απαγορευτεί η επανάληψη της ίδιας απεργίας και στο μέλλον, αλλά και να απειληθεί με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ η ΔΟΕ αν παραβιάσει την απόφαση που θα εκδοθεί.

πηγή: efsyn.gr

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot