FOLLOW US: facebook twitter

23 τόνοι ρούχα και παπούτσια στους Μωβ Κάδους του δήμου Πύργου!

Ημερομηνία: 20-09-2024 | Συντάκτης:

Οι νέοι Μωβ Κάδοι Ανακύκλωσης του δήμου Πύργου που έχουν τοποθετηθεί εδώ και 6 μήνες σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως μεταξύ άλλων στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, στο Πάρκο Σ.Π.Κ., στην πλ. Νικάκη, στο 1ο Δημ. Σχολείο, στα Χαλικιάτικα κ.α  φαίνεται πως έπιασαν τόπο! Μέχρι τώρα μέσα σε ένα εξάμηνο έχουν συγκεντρωθεί ούτε λίγο ούτε πολύ, 23 τόνοι  ρούχα και υποδήματα. Στόχος τα είδη αυτά που για κάποιους είναι εντελώς άχρηστα να γίνουν χρήσιμα για άλλους, να μοιράζονται, είτε από την εταιρεία, είτε έπειτα από συνεννόηση με το Δήμο Πύργου, σε ευπαθείς ομάδες ή ιδρύματα.

 Ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Κ. Βασίλης Φάμελος  αναφερόμενος στην αποτελεσματική λειτουργία και χρήση των Μωβ Κάδων ανέφερε:

«Από τον Απρίλιο του 2024 ξεκινήσαμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom έχοντας τοποθετήσει εως και σήμερα 22 μοβ Κάδους σε σημεία του Δήμου Πύργου με στόχο την επέκταση αυτών.

♻️Έως σήμερα έχουν συλλεχθεί πάνω από 23 τόνους ποσότητα η οποία θα κατέληγε στους κάδους απορριμμάτων και εν συνεχεία στο ΧΥΤΥ.

Σχεδιάζουμε άμεσα την επέκταση της ανακύκλωσης και σε άλλους τομείς όπως στις ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, μαγειρικά έλαια, μπαταρίες κ.α

Παράλληλα όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε επανεκκινήσει  την εκτέλεση δρομολογίων των Μπλε κάδων προς στο ΚΔΑΥ Πατρών, καθώς και της αναβάθμισης και τοποθέτησης νεων μπλε κάδων, τις λεγόμενες Καμπάνες για την ανακύκλωση γυαλιού.”

Τέλος ο κ. Φάμελος τόνισε ότι ο δήμος Πύργου συνεχίζει να διεκδικεί την άμεση λειτουργία ΚΔΑΥ στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, πάγιο αίτημα όλων των Δήμων της Ηλείας για άμεση και αποδοτικότερη ανακύκλωση.»

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot