FOLLOW US: facebook twitter

2016: Απώλειες μέτρησαν όλες οι κατηγορίες φορολογουμένων, εκτός από τους αγρότες

Ημερομηνία: 07-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34144″ img_size=”full”][vc_column_text]Ψαλιδίστηκαν κατά 1,6 δισ. τα εισοδήματα

Λιγότερα έσοδα σε σύγκριση με πέρυσι αναμένεται να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Βασική αιτία το γεγονός ότι τα ποσά των εισοδημάτων που δήλωσαν για το 2016 στην εφορία μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων ήταν μειωμένα σε σύγκριση με τα δηλωθέντα πέρυσι για το έτος 2015.

Τη συρρίκνωση των φορολογητέων εισοδημάτων για τις πιο πολυπληθείς κατηγορίες φορολογουμένων φυσικών προσώπων αποτυπώνει η στατιστική επεξεργασία των δεδομένων των φετινών φορολογικών δηλώσεων, την οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από την επεξεργασία αυτή, οι μόνοι φορολογούμενοι οι οποίοι εμφανίζονται φέτος με αυξημένα ποσά δηλωθέντων εισοδημάτων είναι οι αγρότες. Συνολικά, το ποσό του εισοδήματος που δήλωσαν οι προαναφερθείσες κατηγορίες φορολογουμένων ήταν φέτος μειωμένο κατά 1,6 δισ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχουν στην ελληνική οικονομία τα μέτρα σκληρής λιτότητας όπως οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές συντάξεων τα οποία επιβάλλονται μέσω των μνημονίων.

Επιβεβαιώνει δε για πολλοστή φορά αυτό που επισημαίνουν όσοι αντιτίθενται στην εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων, ότι δηλαδή η υπερφορολόγηση και οι περικοπές εισοδημάτων προκαλούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιδιώκεται να επιλύσουν.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot