FOLLOW US: facebook twitter

20% ακριβότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κατά, περίπου, 20 %, ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, θα κοστίσει φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων, όπως υπολογίζει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση καταναλωτών αναφέρει ότι διενήργησε έρευνα τιμών και προκύπτει ότι, το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων θα κοστίσει, περίπου, 147,15 ευρώ ενώ πέρυσι την πρωτοχρονιά, για τα ίδια είδη, το κόστος ήταν 119,25 ευρώ.

Όταν οι Γερμανοί χρειάζονται ένα πρόσωπο για να υπαγορεύσει την ανάγκη για λιτότητα, συχνά χρησιμοποιούν τη «Σουηβή νοικοκυρά».

Πρόκειται για μια μυθολογική φιγούρα μιας απρόσωπης νοικοκυράς, που για να μην ξοδέψει πολλά κουβαλάει στην τσέπη της έναν… σκαντζόχοιρο. Για να μην ψάχνει πολύ συχνά και πολύ βαθιά στις τσέπες της να βρει χρήματα!
Η  Άγκελα Μέρκελ ήταν αυτή που έκανε τη Σουηβή νοικοκυρά… εξέχουσα προσωπικότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους και των μνημονίων, στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Απευθυνόταν στους Έλληνες με τα εξής λόγια: «Πρέπει απλώς να ρωτήσετε τη Σουηβή νοικοκυρά. Θα σας έλεγε: μακροπρόθεσμα δεν μπορείτε να ζήσετε πέρα από τις δυνατότητές σας».
Το ερώτημα είναι σήμερα βέβαια τι θα έλεγε η «Σουηβή νοικοκυρά» σε μια Ελληνίδα συνάδελφό της, που θα τη ρωτούσε πώς να τα βγάλει πέρα με τις τιμές των τροφίμων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot