FOLLOW US: facebook twitter

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας-17η Camera Zizanio: Τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Ημερομηνία: 25-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39296″ img_size=”full”][vc_column_text]Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 17η Camera Zizanio

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθούν από 2-9 Δεκέμβρη 2017, τελούν πλέον  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατόπιν και της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

Μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης του Φεστιβάλ με εγκύκλιο που υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος, τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας καθώς και τις σχολικές μονάδες μετά την θετική εισήγηση του Ι.Ε.Π τονίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις του Πύργου, της Αμαλιάδας, της Γαστούνης , των λεχαινών και άλλων πόλεων του νομού, με προβολές και εκδηλώσεις και στους άλλους δύο νομούς της Περιφέρειας. Με ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία. Στην 17η camera zizanio θα προβληθούν όπως κάθε χρόνο ταινίες – δημιουργίες παιδιών που θα διαγωνιστούν σε ηλικιακές κατηγορίες και αιτήσεις συμμετοχής ταινιών θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Οκτωβρίου.

Φέτος, στο διαγωνιστικό τμήμα του 20ου Φεστιβάλ, θα προβληθούν 70 περίπου ταινίες επαγγελματιών, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ προερχόμενες από 45 χώρες. Το KIDS AND DOG στο οποίο διαγωνίζονται ντοκιμαντέρ, είναι αυτόνομο τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκδηλωθεί είναι μεγάλο, ενώ οι προβολές θα συνεχιστούν και μετά την λήξη του, ως τις 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα όπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσουν εργαστήρια σκηνοθεσίας, μοντάζ, φωτογραφίας, κινουμένων σχεδίων κλπ, θα κυκλοφορεί καθημερινά η εφημερίδα Ζιζάνιο που συντάσσεται από τα παιδιά, θα μεταδίδονται καθημερινά μέσω διαδικτύου συνεντεύξεις, δράσεις του Φεστιβάλ κ.α, θα γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων από γνωστούς συγγραφείς, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθήματα στο σκοτάδι» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας θα προβληθούν σύγχρονες ευρωπαϊκές ταινίες μεγάλου μήκους και θα παρουσιαστούν οι «Παιδαγωγικοί Φάκελοι».

Τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις δράσεις του 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της 17ης  camera zizanio μπορούν να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές στον Πύργο ενημερώνοντας τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot