FOLLOW US: facebook twitter

2.000 θέσεις μαθητείας για αποφοίτους των ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 01-03-2017 | Συντάκτης:

mpaxevanakis

Στο ΕΠΑΛ Κορωπίου ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, από 24/2 έως 6/3,για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας και την προκήρυξη 2.000 θέσεων για αποφοίτους ΕΠΑΛ, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Κορωπίου, όπου λειτουργεί πιλοτικά τάξη μαθητείαςγια την ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υφυπουργός είχε εκτενή συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και με τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τάξης μαθητείας. Αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει το υπουργείο Παιδείας στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στο θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας, το οποίο συναντά την καθολική αποδοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι το Υπουργείο υλοποιεί το θεσμό της μαθητείας για να δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εργασιακή εμπειρία και να έχουν μία ομαλή και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας.

Το μεταλυκειακό έτος είναι προαιρετικό, έχει διάρκεια 9 μηνών, αφορά ενήλικες αποφοίτους, προβλέπει αμοιβή και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Περιλαμβάνει εκπαίδευση στο χώρο εργασίας για 4 ημέρες την εβδομάδα και μία ημέρα εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο. Διεξάγεται υπό την εποπτεία του σχολείου και με βάση πρόγραμμα σπουδών ώστε να διασφαλίζεται η ποιοτική εφαρμογή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot