FOLLOW US: facebook twitter

2ο Πανηλειακό αντάμωμα Ομογενών: Η ελληνική ψυχή πάντα επιστρέφει στη γενέτειρά της!

Ημερομηνία: 31-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34523″ img_size=”full”][vc_column_text]Συγκίνηση αλλά και χαρά στον κατάμεστο κήπο της οικίας Τατάνη

Στον κήπο της οικίας Τατάνη το βράδυ του Σαββάτου, δόθηκε το μεγάλο ραντεβού των απανταχού αποδήμων της Ηλείας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Ήλιδας  και της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Ομογενών Αμερικής- Καναδά που διοργάνωσαν μια μεγάλη γιορτή στέλνοντας το μήνυμα ότι η ελληνική ψυχή μπορεί να έχει εγκατασταθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, αλλά πάντα επιστρέφει  στη γενέτειρά της και οι ομογενείς δεν ξεχνούν τον τόπο τους.

Το 2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών, στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία, όλοι οι ξενιτεμένοι μας συναντήθηκαν στην οικία Τατάνη που σημειωτέον είναι ένα μεγάλο σημείο αναφοράς για τους ομογενείς Αμερικής- Καναδά αφού πήρε το όνομά της από τον αείμνηστο Πέτρο Τατάνη, τον πρώτο εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ» και είναι η κατοικία που δώρισε η οικογένειά του στο δήμο Αμαλιάδας.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καλοσώρισε τους ομογενείς για μια ακόμα φορά στην πατρίδα, τονίζοντας ότι το Πανηλειακό αντάμωμα έχει γίνει πλέον θεσμός, μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε η πρώτη διοργάνωσή του το 2016. Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ήλιδας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και εκπρόσωποι  της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Ομογενών Αμερικής- Καναδά που εξέφρασαν τη συγκίνησή τους γι αυτό το αντάμωμα.

Ακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου οι Ηλείοι ομογενείς είχαν τη χαρά να απολαύσουν την Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς» σε κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και τραγούδια της ξενιτιάς, υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Αλεξάνδρας Συλλαϊδή στο βιολί μαζί με την Φιλαρμονική Λεχαινών αλλά και η ερμηνεία της Στεφανίας Συλαϊδή. Που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Στη συνέχεια η  Θεατρική Ομάδα Ήλιδας «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ»  έδωσε μια εξαιρετική παράσταση, με μια αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες από την μετανάστευση των Ελλήνων, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Τα μέλη της ομάδας Τα μέλη της ομάδας ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ – ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΤΣΙΦΑ- ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΝΕΛΗ- ΝΑΝΤΙΝ ΑΛ ΙΜΑΝΤΙ  και  ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ παρουσίασαν όλες τις μεταναστευτικές περιόδους από τον 16 αιώνα έως και τις μέρες μας, σε μια πολύ αξιόλογη όπως πάντα εμφάνιση.

Η βραδιά ήταν υπέροχη σε κάθε λεπτομέρειά της, η συγκίνηση περίσσεψε αλλά και η χαρά επίσης για την μεγάλη αγάπη που εισέπραξαν στο πανηλειακό αντάμωμα. Οι ομογενείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στην Αμαλιάδα, στην οικία Τατάνη.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος

[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1501485075275-e51382de-1012-10″ include=”34526,34527,34528,34529,34530,34531,34532″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot