FOLLOW US: facebook twitter

2η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Ημερομηνία: 03-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Τα άτομα με αυτισμό μπορούν να εκπαιδευτούν

Η 2α Απριλίου έχει ορισθεί Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Απευθύνεται σ’ ολόκληρη την κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την γνώση και την επαφή με τα Άτομα που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Ο Αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία δημιουργεί στα άτομα σοβαρές δυσκολίες στην επικοινωνία, στις κοινωνικές σχέσεις και στη συμπεριφορά τους. Τα άτομα με αυτισμό αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον κόσμο και πολλές φορές νοιώθουν χαοτικά μόνοι, χαμένοι σε μια σύγχυση, θέλουν να επικοινωνήσουν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο. Μπορούμε όμως εμείς, μαθαίνοντας τι είναι ο αυτισμός να τα πλησιάσουμε και να ανακαλύψουμε τον δικό τους κόσμο. Ένα άτομο με αυτισμό είναι διαφορετικό, είναι όμως ειλικρινής, αξιόπιστος και πιστός αν τον κάνειςφίλο, δεν θέλει το κακό κανενός απλά βιώνει τις καταστάσεις πιο έντονα από μας.

Τα χαρακτηριστικά του αυτισμού είναι:

-Επιβράδυνση στη γλωσσική ανάπτυξη και επικοινωνία

-Επιβράδυνση στην κατανόηση των κοινωνικών σχέσεων

-Ανακόλουθες μορφές αισθητηριακών αντιδράσεων

-Ανομοιογενείς μορφές διανοητικών λειτουργιών

-Έκδηλοι περιορισμοί δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων

Ο Αυτισμός είναι μια εκ γενετής διαταραχή του εγκεφάλου, που επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τις πληροφορίες. Παρουσιάζεται σε ένα με δύο παιδιά σε κάθε χίλια που γεννιούνται. Τα άτομα με αυτισμό μπορούν να εκπαιδευτούν. Με κατάλληλα προγράμματα σε κατάλληλα οργανωμένα και στελεχωμένα εκπαιδευτικά πλαίσια μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες, ικανότητες αυτόνομης διαβίωσης, επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση.

Βιβλία και ταινίες  για τον Αυτισμό

Μητέρα παιδιού με αυτισμό από την Ηλεία, προτείνει ταινίες για τον αυτισμό:

Ταινίες: Temple Grandin – 2010- Ζωή σαν τριαντάφυλλο, Ocean heaven -2010, Ben X – 2007, The black ballon – 2007, Mozart and the whale -2005, The boy inside- 2006, Rain man – Ο άνθρωπος της βροχής, «Η αγάπη είναι ένα θαύμα 2015>>


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot