FOLLOW US: facebook twitter

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση

Ημερομηνία: 23-05-2024 | Συντάκτης:

Αναμφισβήτητα, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει πλέον εγκατασταθεί στη ζωή μας. Πρόκειται για έναν καινούργιο κόσμο ο οποίος σε άλλους προκαλεί ενθουσιασμό, και σε άλλους φόβο. Το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Πύργου προετοιμάζει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ψηφιακών αυτών μέσων, να θέσουν τα όριά τους, αλλά και να βρουν τρόπους να τα αξιοποιούν αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 διοργανώθηκε στο σχολείο επιμορφωτικό σεμινάριο από τον Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Μαρίτσα Αντώνη με θέμα: «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση». Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης οι οποίες διευκολύνουν και δίνουν νέες προοπτικές στο εκπαιδευτικό τους έργο. Στη συνέχεια, αντάλλαξαν προβληματισμούς για το ρόλο των εφαρμογών αυτών στη μαθησιακή διαδικασία, και όχι μόνο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β΄ Γυμνασίου με τη χρήση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης  από τις καθηγήτριες του 1ου Γυμνασίου Κλουκίνα Θεοδοσία και Καραντζογιάννη Μίνα. Μέρος των εργασιών των μαθητών βρίσκεται στον παρακάτω ψηφιακό πίνακα:https://padlet.com/kloukinalia/padlet-4kiiws7797up3b5k


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος