FOLLOW US: facebook twitter

1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας: «Κατακτά» τις νέες πράσινες τεχνολογίες

Ημερομηνία: 27-06-2024 | Συντάκτης:

-Με το πρόγραμμα ERASMUS+ “GREEN FAB LAB”

-Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη εκπαιδευτικών από το εξωτερικό στην Ηλεία

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Η γνώση αξίζει όταν μοιράζεται και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας δεν σταματούν να την αναζητούν, γι’ αυτό και βρίσκονται σε μία διαρκή διαδικασία αξιοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στόχο έχουν την εξωστρέφεια και την αλληλεπίδραση.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο έχει ενταχθεί σε προγράμματα και ήδη είναι σε εξέλιξη το project ERASMUS+ με τον τίτλο: «GREEN FAB LAB» που αφορά στα έξυπνα πράσινα εργαστήρια και φιλοξενεί στην πόλη εκπαιδευτικούς από σχολεία της Βόρειας Μακεδονίας και της Πολωνίας.

Δεκαοκτώ εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό γνωρίζουν τις τελευταίες ημέρες από κοντά και ταυτόχρονα ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας.

Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο ταξίδι στην Πολωνία, σειρά είχε η επίσκεψη στην Ελλάδα και το επόμενο σχολικό έτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταξίδι στη Βόρεια Μακεδονία.

Εκπαιδεύονται για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές!

Στην παρούσα φάση οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες, από τους σπεσιαλίστες της Βόρειας Μακεδονίας και με τη σειρά τους θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις στους μαθητές, οι οποίοι θα έχουν ενεργό ρόλο το νέο σχολικό έτος.

Οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας θα κληθούν να εφαρμόσουν τις νέες πρακτικές και από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως τον Μάρτιο του 2025 θα ετοιμάσουν τις εργασίες τους τις οποίες και θα παρουσιάσουν στο ταξίδι που θα ακολουθήσει στη Βόρεια Μακεδονία. Μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών, που δεν υπάρχουν στα σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν στην εκπόνηση πρότυπων φύλλων εργασίας για τις πράσινες τεχνολογίες, το περιβάλλον και την προστασία του.

«Το σχολείο μας εφαρμόζει πρωτοπόρα προγράμματα, συμμετέχει αυτή τη στιγμή σε τρεις διαφορετικές δράσεις και αναζητούμε και άλλα προγράμματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί μελέτη και ώρες ενασχόλησης, είναι όμως κάτι καινούργιο και άκρως ενδιαφέρον, το οποίο θα κληθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές. Άλλωστε, μέσα από τέτοια προγράμματα το σχολείο εξελίσσεται και αυτός είναι και ο στόχος μας, η γνώση και η εξέλιξη και προσπαθούμε ώστε το σχολείο μας να καταστεί πρότυπο» ανέφερε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας, Θεόδωρος Λαμπρόπουλος.

Οι εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό έχουν εντυπωσιαστεί από την φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής και εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο και φυσικά τις παραλίες της Ηλείας και αύριο αναχωρούν για τις χώρες τους.

Σε ότι αφορά το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, στο πρόγραμμα εκτός από τον διευθυντή τον κ. Λαμπρόπουλο, συμμετέχουν η υποδιευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Παπαδάκη, η οποία έχει επωμιστεί την όλη διοργάνωση, και οι εκπαιδευτικοί, Βάσω Δεδότση, Ασημίνα Χρυσικού και Γιάννης Τσόπελας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος