FOLLOW US: facebook twitter

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων των Ελληνίδων: «Ο λαϊκός πολιτισμός γεφύρι που μας ενώνει»

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Στιγμιότυπο από τη συνεδρία των προέδρων.

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου, συμμετείχε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων των Ελληνίδων που πραγματοποιήθηκε στην  Ξάνθη, από 21 εως 24 Σεπτεμβρίου 2017 με θέμα: «Ο λαϊκός πολιτισμός γεφύρι που μας ενώνει».

Το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκη.

 

Η παράδοση και η πολιτιστική κληρονομιά αντάμωσαν άλλη μια φορά στην Ξάνθη και προβλήθηκε η αξία και η αναγκαιότητα της διατήρησης και της ανάδειξης του λαϊκού μας πολιτισμού.

Στιγμιότυπα από το Συνέδριο.

 

Συμμετείχαν πολλά λύκεια από την Ελλάδα και το εξωτερικό –το Λύκειο το Πύργου με δεκαπενταμελή αποστολή – και παρακολούθησαν ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο που μέσα από τις θέσεις και τα συμπεράσματά του προσέφερε γνώση για τη λαογραφία και την ιστορία του τόπου της Θράκης αλλά κυρίως έδωσε πνοή και προοπτική στο έργο των Λυκείων των Ελληνίδων.

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

 

Από την  άλλη η φιλοξενία ήταν θερμή και η περιήγηση στην πόλη της Ξάνθης, της παλιάς πόλης κυρίως, γέμισε τα μέλη του Λυκείου από τον Πύργο, ενθουσιασμό και θαυμασμό για μια πόλη που σέβεται και διασώζει την ιστορία της.

Η Πρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας του ΛΕΠ, Τούλα Καλαμπόκα και Αικ. Παρασκευοπούλου κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου.

 

Ιδιαίτερα ξεχωριστή και πετυχημένη ήταν η τελετή λήξης του συνεδρίου όπου παρουσιάστηκε μια εντυπωσιακή παράσταση με τίτλο: «Θράκη, η μεγάλη γη των θεών». Οι χοροί τα τραγούδια και οι αυθεντικές φορεσιές δικαίωσαν το τίτλο «Ξάνθη – η πόλη με τα χίλια χρώματα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και τη στήριξη των κάτωθι φορέων: Περιφέρεια Α.Μ.Θ., Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Δήμος Ξάνθης, (οι οποίοι ήταν και συνδιοργανωτές) Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διεθνή Βραβεία Sciacca, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Κομοτηνής και Ορεστιάδας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης. Το επόμενο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα γίνει το 2019 στο Βόλο.

Μέλη του ΔΣ και του ΛΕΠ στο σπίτι του Χατζηδάκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος