FOLLOW US: facebook twitter

17 κόμματα και 73 υποψήφιοι βουλευτές στην Ηλεία διεκδικούν την ψήφο μας!

Ημερομηνία: 05-07-2019 | Συντάκτης:
Πως θα διεξαχθούν αναλυτικά οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου στο νομό
-Στις 9 περίπου το βράδυ θα έχουμε κανονική ροή αποτελεσμάτων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία των εκλογών της 7ης Ιουλίου από το τμήμα Εκλογών της ΠΕ Ηλείας, που για μια ακόμα φορά θα σηκώσει το βάρος μιας ακόμα εκλογικής αναμέτρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κι επειδή κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει δικά της χαρακτηριστικά και αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία, η προετοιμασία που γίνεται κάθε φορά είναι σχεδόν… πάμε πάλι από την αρχή!

Ωστόσο η διενέργεια των εθνικών εκλογών είναι πιο εύκολη και πιο απλή ως διαδικασία και όπως ανέφερε χθες μιλώντας στην Πρωινή ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις στην μετάδοση των αποτελεσμάτων που θα γίνει κατά τον ίδιο τρόπο που έγιναν οι περιφερειακές και οι ευρωεκλογές  όπου τα αποτελέσματα της καταμέτρησης υπέρ των συνδυασμών των κομμάτων θα περνιούνται στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και εν συνεχεία στην πλατφόρμα της Περιφέρειας σε ζωντανό χρόνο.  Μετά τις 9 το βράδυ θα έχουμε σίγουρα μια ροή αποτελεσμάτων.

Πρώτα θα καταμετρηθούν οι ψήφοι υπέρ κομμάτων

Όπως μας εξήγησε, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μόλις ανοίξουν τις κάλπες μετά τις 7 το απόγευμα, ξεκινούν την καταμέτρηση πρώτα με τις ψηφους υπέρ των κομμάτων, στέλνουν με φαξ η με τον πιο γρήγορο τρόπο τα αποτελέσματα του εκλογικού τους τμήματος στην ΠΕ Ηλείας, στο αρμόδιο τμήμα που έχει συγκροτηθεί και καταθέτουν το Πρακτικό Α στο Πρωτοδικείο Ηλείας όπου και εκεί θα βρίσκεται εκλογικό συνεργείο της ΠΕ Ηλείας και εν συνεχεία αρχίζει η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψηφίους βουλευτές. Μόλις οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ολοκληρώσουν την καταμέτρηση των σταυρών στέλνουν ξανά στο Υπουργείο και στην ΠΕ Ηλείας, το ειδικό Έντυπο μετάδοσης σταυρών για τις βουλευτικές εκλογές 2019, στο οποίο υπάρχουν όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι που έχουν για τον Νομό Ηλείας.  Και οι σταυροί των υποψηφίων βουλευτών θα περάσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα – σύμφωνα με την μέχρι τώρα οδηγία- αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο σύντομα θα έχουμε εικόνα των σταυρών για τους υποψηφίους των κομμάτων στην Ηλεία.  Πιθανόν μετά τα μεσάνυχτα να έχει ξεκινήσει η δεύτερη αυτή διαδικασία δημοσιοποίησης σταυρών.

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο των Ηλείων

Σύμφωνα με το ΕΝΤΥΠΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΣΤΑΥΡΩΝ για την εκλογική Περιφέρεια της Ηλείας, την ψήφο μας στο νομό διεκδικούν συνολικά 17 από τα 20 κόμματα που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και 73 συνολικά υποψήφιοι. Πλήρη ψηφοδέλτια με 7 υποψηφίους διαθέτουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Από 5 υποψηφίους διαθέτουν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, το ΜΕΡΑ25, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ – Θ. ΤΜΗΜΕΡΟΣ. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ διαθέτει 4 υποψήφιους,  το ΚΚΕ – ΜΛ 3 υποψηφίους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2, το Ο.Κ.Δ.Ε ,  το ΕΠΑΜ -ΑΚΕΛ  και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από έναν.

Να σημειώσουμε δε, ότι σε κάθε ψηφοδέλτιο βάζουμε ΕΩΣ 2 ΣΤΑΥΡΟΥΣ!

Μειώθηκαν τα εκλογικά τμήματα

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί βάση των εκλογικών καταλόγων που ίσχυσαν στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές και υπάρχει αλλαγή στον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, καθώς αυτά πλέον έχουν μειωθεί και θα είναι συνολικά 419 έναντι 432 από τις Ευρωεκλογές.  Για το λόγο αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να μπούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ, να διαπιστώσουν μήπως υπάρχει κάποια αλλαγή για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν.

Για την Ηλεία ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους  και 4340 Ετεροδημότες

Ένα ακόμα στοιχείο που μας παραχώρησε ο κ. Αλεξόπουλος και που εξηγεί τον αγώνα των υποψηφίων βουλευτών για την «άγρα» ψήφων από τους ετεροδημότες, είναι ότι στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στα ειδικά εκλογικά τμήματα που έχουν συγκροτηθεί ανά των χώρα, συνολικά 4.340 Ηλείοι ετεροδημότες.  Αναλυτικότερα στην Αθήνα έχουν συγκροτηθεί 8 εκλογικά τμήματα Ηλείων ετεροδημοτών και 1 στον Πειραιά, 1 μεικτό στη Θεσσαλονίκη και 1 μεικτό στην Πάτρα. Επίσης για την Ηλεία θα ψηφίσουν ακόμα 83 ετεροδημότες στη Θεσσαλία, 6 στην Ημαθία, 3 στην Πέλλα, 1 στην Πιερία, 1 στην Χαλκιδική, 4 στις Σέρρες και 1 στην Κεφαλονιά και οι ψήφοι τους θα καταχωρηθούν στα κοντινά τους εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος