FOLLOW US: facebook twitter

16χρονος επιτέθηκε με ανοιχτήρι και τραυμάτισε συμμαθητή του στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 01-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99434″ img_size=”full”][vc_column_text]

Σοκ στην Αμαλιάδα! Συγκλονίζει την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό σχολικής βίας
-Εκτός κινδύνου ο μαθητής νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο για προληπτικούς λόγους – παραδόθηκε ο νεαρός δράστης που θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων

Ένα πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα λυπηρό περιστατικό για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Ηλείας, συνέβη χθες το πρωί σε σχολείο του νομού, όταν στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας ένας 16χρονος μαθητής, τραυμάτισε με… ανοιχτήρι για μπύρες, συμμαθητή του από την Α΄ Λυκείου, στο προαύλιο του σχολείου!

Το περιστατικό που έχει «ταρακουνήσει» γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν πιθανόν μετά από έναν διαπληκτισμό που είχαν οι δύο μαθητές, ο ένας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον άλλο και του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα, το ένα στην ωμοπλάτη και τα άλλα στο χέρι! Όπως ήταν φυσικό, στο σχολείο δημιουργήθηκε τρομερή αναστάτωση, πανικόβλητοι οι μαθητές είδαν τον συμμαθητή τους αιμόφυρτο στο έδαφος, ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ από τους καθηγητές και ο 15χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέσα στα  αίματα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Οι γιατροί που τον ανέλαβαν, αντιμετώπισαν τα τραύματά του, ωστόσο για προληπτικούς λόγους αλλά και για λόγους  πρωτοκόλλου, λόγω της ηλικίας του, διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο μαθητής που επιτέθηκε στον συμμαθητή του, αμέσως μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή, προφανώς φοβούμενος για τις συνέπειες. Ωστόσο, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι, παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον πατέρα του στο Α.Τ  Ήλιδας και παραδόθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υποστήριξε ότι με τον συμμαθητή του είχαν ανοίξει μια διαμάχη από το περασμένο Σάββατο σε εξωσχολικό χώρο και φαίνεται ότι το θέμα μεταξύ τους δεν είχε κλείσει και χθες δόθηκε η αιματηρή συνέχεια!   Σήμερα ο νεαρός, αναμένεται να  οδηγηθεί στoν αρμόδιο  Εισαγγελέα Ανηλίκων καθώς θύτης και θύμα είναι ανήλικοι, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δηλώσεις Δ/ντη Δευτεροβάθμιας για το αιματηρό επεισόδιο στο σχολείο

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Βασίλης Δημητρέλλος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το αιματηρό αυτό επεισόδιο από τον Δ/ντή του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας κ. Γιάννη Σφυρή ζήτησε να συντάξει αναλυτική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη και να του την παραδώσει άμεσα για να προχωρήσει και εκείνος στις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο κ. Δημητρέλλος « το περιστατικό αυτό που συνέβη μέσα σε σχολικό χώρο είναι πρωτίστως λυπηρό και πρωτόγνωρο σε αυτόν τον βαθμό στον νομό μας, αφού κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί. Ως τώρα κατά καιρούς έχουν υπάρξει κάποια μικρά περιστατικά σχολικού μπούλιγνκ ή διαπληκτισμού μεταξύ μαθητών για τα οποία έχουμε επιληφθεί άμεσα, χωρίς όμως διαστάσεις τέτοιου είδους, για αυτό και το συγκεκριμένο αιματηρό συμβάν που ήταν ένα κατ’ εξαίρεση σοβαρό περιστατικό, θα πρέπει να μας προβληματίσει και να το χειριστούμε αναλόγως. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχω, ευτυχώς ο μαθητής είναι εκτός κινδύνου αλλά για προληπτικούς λόγους επειδή είναι ανήλικος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, στο Καραμανδάνειο. Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Αρχές. Από την πλευρά μου, σκοπεύω αμέσως μόλις παραλάβω την επίσημη έκθεση και την απόφαση που θα λάβει για τον μαθητή που επιτέθηκε στο συμμαθητή του ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας – αναφέρομαι στο πειθαρχικό κομμάτι- ανεξάρτητα από το ποινικό που δεν είναι δική μας ευθύνη, να αναλάβω κάποιες πρωτοβουλίες μεταξύ αυτών προσανατολίζομαι στη χρήση υποστηρικτικών δομών για τους μαθητές με ψυχολόγους, γιατί θεωρώ ότι βάρος μεγάλο πρέπει να δοθεί στην πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Οι μαθητές είναι σίγουρα ανάστατοι στο σχολείο, όπως και οι καθηγητές τους, ωστόσο τα μαθήματα χθες μετά από κάποια ώρα συνεχίστηκαν κυρίως για να περιορίσουμε  τον φόβο των παιδιών. Σίγουρα όμως θα φροντίσουμε έτσι ώστε να παραμείνει ένα κατ’ εξαίρεση επεισόδιο στα σχολεία του νομού μας».

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Χθες αργά το απόγευμα εκδόθηκε για το περιστατικό και η επίσημη ανακοίνωση τύπου της Αστυνομίας που αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη, σήμερα – σ.σ χθες- το μεσημέρι, 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί, σε σχολικό συγκρότημα σε περιοχή της Ηλείας, τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο 15χρονο ημεδαπό, ο οποίος διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Ο δράστης μετέβη το μεσημέρι αυτοβούλως στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου και συνελήφθη, ενώ παράλληλα παρέδωσε στους αστυνομικούς πολυεξάρτημα (ανοιχτήρι φιαλών, λεπίδα κ.λπ.) ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot