FOLLOW US: facebook twitter

16 ερωτήσεις που κάθε γονιός πρέπει να απαντήσει…

Ημερομηνία: 27-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”23583″ img_size=”full”][vc_column_text]Το να είσαι γονιός είναι η πιο δύσκολη «δουλειά» του κόσμου. Τα παιδιά δεν έρχονται με… οδηγίες χρήσης, γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο μοναδικά. Κάνοντας στον εαυτό σου τις επόμενες ερωτήσεις, σίγουρα θα γίνεις ακόμα καλύτερη μαμά!

  1. Περνούν καλά τα παιδιά μου;
    Μερικές φορές η καθημερινότητα κυλάει τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να περάσουμε καλά. Γι’ αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να σκέφτεσαι καθημερινά κατά πόσο περνούν καλά τα μικρά σου.
  2. Περνάω καλά;
    Είναι παρόμοιο με το παραπάνω. Όσο σημαντικό είναι να περνούν καλά τα παιδιά, άλλο τόσο είναι να περνάς κι εσύ καλά. Όταν χαμογελάς άλλωστε, παίρνει δύναμη το μικρό σου!
  3. Έφαγε καλά το παιδί μου;
    Και δεν εννοούμε να έφαγε 3 πιάτα φαγητό, αλλά να έφαγε σωστά και υγιεινά. Ναι, επιτρέπονται και οι παρασπονδίες, αλλά πρέπει να ακολουθεί ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής.
  4. Κοιμήθηκε καλά το παιδί μου;
    Όσο καλύτερα κοιμάται, τόσο λιγότερο γκρινιάζει. Κρίμα δεν είναι να μην κοιμάται καλά; Άλλωστε, όσο πιο μικρό είναι τόσο περισσότερο ύπνο χρειάζεται.
  5. Έμαθε κάτι το παιδί μου σήμερα;
    Είναι αυτό που λέμε «η άχρηστη πληροφορία της μέρας». Φρόντισε κάθε μέρα να μαθαίνει κάτι διαφορετικό. Μια πληροφορία που δεν ήξερε την προηγούμενη. Θα το βοηθήσει πάρα πολύ!
  6. Διαχειρίστηκε σωστά το στρες το παιδί μου;
    Τα παιδιά γνωρίζουν πώς είναι να νιώθουν στρες, αλλά δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν όπως οι ενήλικες. Μάθε στο παιδί σου να αναγνωρίζει το φόβο, την αποτυχία, τα νεύρα και να μην επηρεάζεται από αυτά.
  7. Φώναξα;
    Πώς ένιωσες που φώναξες στο παιδί σου; Πώς ένιωσε το παιδί σου που του φώναξες;
  8. Γιατί φώναξα;
    Είναι άσχημο τόσο για σένα όσο και για το μικρό σου να φωνάζεις. Για όποιον λόγο κι αν το έκανες, καλό θα ήταν να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσεις το μικρό σου να ακούσει αυτά που θέλεις να του πεις.
  9. Κατηγόρησα το παιδί μου;
    Αν ακούσεις τον εαυτό σου να λέει στο μικρό σου «αυτή η συμπεριφορά σου μπορεί να με τρελάνει» ή «όταν μιλάς έτσι στεναχωρείς το μπαμπά», είναι ώρα να αλλάξεις τον τρόπο που εκφράζεσαι. Με το να κατηγορήσεις το παιδί σου δεν κερδίζεις κάτι. Αντιθέτως, το κάνεις να νιώθει άσχημα…
  10. Επιβράβευσα το παιδί μου;
    Χρειάζονται πολλές καλές πράξεις για να καλύψουν μια αρνητική. Για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση του μικρού σου, καλό θα ήταν να το επιβραβεύεις!
  11. Πώς θέλω να νιώσει το παιδί μου σήμερα;
    Το παιδί πρέπει καθημερινά να νιώθει ότι το σέβονται, ότι είναι σημαντικό και κυρίως… να είναι ευτυχισμένο!
  12. Τι θα έκανα διαφορετικά σήμερα;
    Ναι, μπορεί να τα έκανες όλα όπως έπρεπε, αλλά… γέλασες αρκετά; Έπαιξες με τα παιδιά; Άκουσες αυτά που ήθελαν να σου πουν;
  13. Έκανα κάτι για να ενισχύσω την ανεξαρτησία του;
    Θέλει να φτιάξει ένα παζλ; Κανένα πρόβλημα, μπορούμε αρχικά να του δείξουμε τον τρόπο και μετά να το αφήσουμε να το κάνει μόνο του. Κάθε μέρα πρέπει να κάνει κάτι μόνο του το παιδί για να μάθει να πατάει στα πόδια του.
  14. 14. Είμαι γονέας που φοβάται;
    Όσο φοβάσαι εσύ, τόσο μαθαίνεις στο παιδί σου να φοβάται. Ξέχνα τους μικρούς σου φόβους και μην τους μεταφέρεις στο παιδί σου.
  15. Είμαι μέρος του προβλήματος ή της… λύσης;
    Όταν το παιδί σου δε θέλει να κάνει κάτι (για παράδειγμα μια άσκηση μαθηματικών) κι εσύ το αφήνεις να μην το κάνει, τότε είσαι μέρος του προβλήματος. Αντ’ αυτού ενθάρρυνέ το και δείξε τρόπους για να φτάσει στη λύση.
  16. Για ποιο πράγμα νιώθω ευγνωμοσύνη;
    Καλό θα ήταν να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου αυτά που σε κάνουν καλύτερη μαμά. Αυτά που σε κάνουν να αγκαλιάζεις μόνο με αγάπη το μικρό σου αγγελούδι…

www.happymom.g[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot