FOLLOW US: facebook twitter

15 θέσεις για καντίνες και ξαπλώστρες στο Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 28-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

kantines2

Δημοπρατούνται στις 17 Ιουνίου

  • Για πρώτη φορά, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προκαταβάλουν το ενοίκιο μίσθωσης ύψους 20.000 ευρώ

Καταρτίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύργου οι όροι διακήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταβίβαση σε τρίτους, του δικαιώματος απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση καντινών και την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων. Ο διαγωνισμός, για την μίσθωση των 15 συνολικά θέσεων στο Δήμο Πύργου και συγκεκριμένα στις θέσεις: Άγιος Ηλίας 1, Άγιος Ηλίας 2, Άγιος Ηλίας 3, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι (Μπούκα), Κατάκολο (Πλάκες), Καβούρι Σκουροχωρίου (Κουνέλια), Καβούρι Γρανιτσείκων, Αντλιοστάσιο, Λέτρινα, Σαρακίνα, Αγία Παρασκευή, Σπιάντζα 1, Σπιάντζα 2, Ανεμοχώρι, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9 το πρωί, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Πύργου  (Πατρών και Σ. Πετροπούλου, Πολύκεντρο, 1ος όροφος) και στην περίπτωση που δεν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για κάποιες από αυτές, η δημοπρασία θα επαναληφθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου στον ίδιο χώρο.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, κατόπιν εισήγησης του αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Σκαρτσιάρη, άλλαξε ένας εκ των όρων συμμετοχής και πλέον ορίζεται ότι για να «χτυπήσει» κάποιος θέση καντίνας, θα πρέπει να προκαταβάλει εφάπαξ το ενοίκιο μίσθωσης των 20.000 ευρώ. «Η αλλαγή αυτή, στοχεύει στη διασφάλιση των συμφερόντων- εσόδων του Δήμου και ότι οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία, θα ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μίσθωση…».

Βάσει των όρων συμμετοχής λοιπόν, στην περίπτωση που το ενοίκιο δεν υπερβαίνει τις 20.000,00 €, καταβάλλεται εφάπαξ από το μισθωτή ποσοστό 30% επί του μισθώματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στη Δ.Ο.Υ. Πύργου και το υπόλοιπο ποσοστό 70%, επί του μισθώματος, στο Δήμο Πύργου, αμέσως πριν την υπογραφή της σύμβασης. Στην περίπτωση που το ενοίκιο υπερβαίνει τις 20.000,00 €, αυτό θα πληρώνεται σε δύο (2) δόσεις όπως παρακάτω : 1. Α΄ Δόση ίση με το 50 % του συνολικού μισθώματος πριν την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου (30% υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στη Δ.Ο.Υ. Πύργου και 20% υπέρ του Δήμου Πύργου). 2. Β΄ Δόση ίση με το υπόλοιπο 50 % του συνολικού μισθώματος έως την 31η/08/2016. 3. Η Α’ δόση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερη από το ποσό των 20.000,00 €.  Για το μίσθωμα που θα καταβληθεί πριν από την υπογραφή της  σύμβασης, ο αριθμός του διπλοτύπου είσπραξής του θα αναγράφεται στην προαναφερόμενη σύμβαση.

Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης ανά τμήμα) καθορίζεται με βάση τις μισθωτικές συνθήκες/αξίες των συγκεκριμένων περιοχών, όπως προκύπτουν από την αντίστοιχη διακήρυξη δημοπρασίας και από τα μισθωτήρια που είχαν συναφθεί το έτος 2015 και είναι 6 ευρώ/τμ.

Το αντίτιμο για τη χρήση ομπρελών και ξαπλώστρων από τους λουόμενους δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό του 1,00 € ανά σετ.

Στη δημοπρασία μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος καταθέτοντας προφορική πλειοδοτική οικονομική προσφορά.

Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν δυο εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας, δηλαδή έως και την Τρίτη 14 Ιουνίου. Δικαιολογητικά πέραν της ως άνω ορισθείσας ημερομηνίας δεν γίνονται δεκτά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος