FOLLOW US: facebook twitter

15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών: Έλαμψε το φως της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ημερομηνία: 21-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39747″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην πλατεία Λαζαράκη της Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της δράσης που αφορά στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.). Το απόγευμα της Τετάρτης, δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης, άναψαν τους δαυλούς που κρατούσαν από το βωμό που είχε στηθεί στο αμφιθέατρο της πλατείας, για να πάρουν τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να στείλουν το μήνυμα της αξίας που έχει η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Ο Δήμος Ήλιδας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την εκστρατεία της Π.Ο.Σ.Ε.Α. σχετικά με την φετινή λαμπαδηδρομία αποφάσισε να σταθεί αρωγός των εκδηλώσεων και να διοργανώσει τόσο εκδήλωση για την τελετή αφής της φλόγας των εθελοντών, όσο και εθελοντική αιμοδοσία για την  κάλυψη των αναγκών την περιοχής μας. Μετά την χθεσινή εκδήλωση ακολουθεί η εθελοντική αιμοδοσία το πρωί της Πέμπτης, από τις 10:00 έως τη 13:00 το μεσημέρι, στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας.

Αρωγοί στις δράσεις αυτές είναι επίσης το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Κυττάρων Αίματος Αμαλιάδας «Δίνω Ζωή». Στην χθεσινή εκδήλωση μεταξύ άλλων απηύθυναν χαιρετισμό οι αντιδήμαρχοι Νώντας Παναγιωτόπουλος και Σπύρος Τζουλέκης, ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Αδαμόπουλος, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζέβλας, εκπρόσωπος των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Αλέξης Ξύδης. Η εκδήλωση η περιλάμβανε μεταξύ άλλων – ομιλίες για την εθελοντική αιμοδοσία και την δωρεά οργάνων και μυελού των οστών και ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την πιανίστα Βηθλεέμ Ξύδη.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1505974954467-48f54760-16e2-4″ include=”39754,39755,39756,39757,39758,39759″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot