FOLLOW US: facebook twitter

14ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην Κρέστενα: Για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία

Ημερομηνία: 15-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86597″ img_size=”full”][vc_column_text]Το κέφι και η δημιουργικότητα 2000 περίπου μαθητών από 47 γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας, πρωτοστάτησαν την Παρασκευή στο 14ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην Κρέστενα που λόγω καιρού τελικά πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό γυμναστήριο Κρεστένων και όχι στο χώρο γιορτής Σταφίδας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.  Την εκδήλωση διοργάνωσαν με επιτυχία ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και η Δ/νση Δευτεοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας που απένειμε τα εύσημα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν, τονίζοντας ότι «Ο ενθουσιασμός, η χαρά και η αγάπη των παιδιών για τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι η δύναμη και η αξία της κοινωνίας μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει με κάθε τρόπο συλλογικές προσπάθειες που αποτελούν τον κρίκο εκείνο που μας δένει γερά με τις ρίζες και την παράδοση της πατρίδας μας.

Ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος καλωσόρισε τα παιδιά και τόνισε ότι χαίρεται που παρά την  βροχή  η γιορτή δεν χάλασε και φορείς και σχολεία είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Από την πλευρά του ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος χαιρέτισε την προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών και ευχαρίστησε το δήμο που μπόρεσε αμέσως να αλλάξει τα αρχικά σχέδια και να μεταφερθεί χωρίς πρόβλημα τάχιστα η γιορτή στο Κλειστό γυμναστήριο.

Οι μαθητές επιστράτευσαν  όλο τους το κέφι και την δημιουργική τους έμπνευση και με μουσικές,  χορευτικά και πολλές δράσεις έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το πώς μπορεί και πρέπει το σχολείο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, καταχειροκροτούμενοι από όλους τους παρευρισκόμενους στην μεγαλύτερη εκπαιδευτική διοργάνωση του νομού.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot