FOLLOW US: facebook twitter

Πίεση για τους κακοπληρωτές, έργα, αλλά και κοινωνικό πρόσωπο

Ημερομηνία: 29-12-2016 | Συντάκτης:

apologismos-deyap-purgou-kakoplirwtes1

Απολογισμός για τη ΔΕΥΑ Πύργου

 Τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει έκανε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Ανδριόλας. Η εταιρία ύδρευσης του δήμου Πύργου είχε να αντιμετωπίσει αρκετά μέτωπα σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο, όμως η γενική αποτίμηση είναι θετική και οι προοπτικές για το μέλλον ελπιδοφόρες. Σημαντικά είναι τα όσα αναφέρθηκαν για το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΠ παρά τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν απέναντι στους κακοπληρωτές.

Ο κ. Ανδριόλας μιλώντας για τη χρονιά που φεύγει τόνισε πως είναι πάρα πολύ δύσκολη οικονομικά, όπως παρόλα αυτά αφήνει μια γλυκιά γεύση καθώς το 2016 και μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια και μετά από δύο προγραμματικές περιόδους όπου η ΔΕΥΑ δεν είχε καταφέρει να χρηματοδοτήσει κανένα έργο, υπάρχει ένα έργο το οποίο αφορά σε τεχνολογία αιχμής σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης.

deyap-purgou2

«Μετά και από μια περίοδο εκλογών όπως ήταν οι εκλογές του 2014 υπάρχει το σύνηθες φαινόμενο η οικονομική κατάσταση να είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θεωρώ πως έχουμε κάνει αρκετά βήματα ως προς την εξυγίανση αυτού του τομέα ίσως γίναμε και δυσάρεστοι χωρίς να το θέλουμε απέναντι στους καταναλωτές δηλαδή απέναντι στους κακοπληρωτές και απέναντι σε αυτούς οι οποίοι κρύβονταν πίσω από την οικονομική δυσκολία που υπάρχει και έχει πλήξει αυτούς που πράγματι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, ήταν και πάρα πολλοί οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν αλλά υπήρχε μια παγιωμένη κατάσταση ότι μπορούν να μην πληρώνουν την ΔΕΥΑ. Έχω πει ξανά ο η ΔΕΥΑ είναι μια καθαρά ανταποδοτική επιχείρηση καλύπτει τα έξοδά της μόνο από τους λογαριασμούς και αυτά τα οποία εισπράττει, δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση, οπότε όπως καταλαβαίνεται έπρεπε να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση». Ο κ. Ανδριόλας τόνισε πως χρησιμοποιήθηκε από την ΔΕΥΑΠ το «όπλο» των διακοπών όχι  με σκοπό να εκβιαστούν οι καταναλωτές, αλλά να οδηγηθούν στην εταιρία για διακανονισμούς σε ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

giwrgos-andriolas-deyap-purgou

«Θεωρώ ότι για τις περίπου πάνω από 1.000 εντολές διακοπής οι οποίες μοιράσθηκαν, μετριούνται ίσως και στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι περιπτώσεις που έγιναν οριστικές διακοπές και δεν έχουν διευθετηθεί. Ήταν εκεί όπου υπήρχαν περιπτώσεις άρνησης πληρωμής. Και επειδή υπάρχει κίνδυνος πια και για την εργασία των εργαζομένων και των ευθυνών έπρεπε να γίνει» σχολίασε ο πρόεδρος της εταιρίας.

Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου

Στον αντίποδα ο κ. Ανδριόλας μίλησε για την πρόβλεψη επέκτασης του κοινωνικού τιμολογίου. «Στο νέο προϋπολογισμό ο οποίος θα εγκριθεί τις επόμενες ημέρες από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ, υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου. Σε αυτό θα ενταχθούν και όλα τα άτομα αυτά που είναι με την πιστοποιημένη αναπηρία του 67,5% κάτι που μας επιτρέπει πια ο νόμος και ταυτόχρονα θα ενταχθούν, πέραν  των πολύτεκνων οικογενειών και οι μονογονεϊκές, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν. Η ΔΕΥΑ έχει κοινωνικό πρόσωπο και αυτοί οι οποίοι το διασφαλίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό είναι οι ίδιοι υπάλληλοι της επιχείρησης οι οποίοι είναι άνθρωποι της κοινωνίας, έχουν αντιληφθεί ότι πληρώνονται μέσα από τους συνδημότες τους και προσπαθούν για το καλύτερο μέσα στο πλαίσιο όμως και του νόμιμου αλλά και αυτού που είναι εφικτό».

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ αναφέρθηκε και στον τομέα των έργων, την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης από τον Ερύμανθο, στο οποίο έχουν συνδεθεί πλέον όλα τα χωριά του δήμου για τα οποία υπήρχε πρόβλεψη και στάθηκε στο μεγάλο έργο μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε το έργο του εκσυγχρονισμού είχε το φάκελο με την μεγαλύτερη πληρότητα σε προχωρημένο στάδιο, που έχει υποβληθεί στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. «Μέσα στον Ιανουάριο υπάρχει αισιοδοξία πως θα έχουμε πάρει και εντολή για δημοπράτηση. Με βάση αυτό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και μέσα στο 2018 να έχει ολοκληρωθεί το έργο» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδριόλας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot