FOLLOW US: facebook twitter

14 χορωδίες και 400 χορωδοί έκλεψαν την παράσταση στο Δρούβα!

Ημερομηνία: 10-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32556″ img_size=”full”][vc_column_text]Εντυπωσίασε το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στο Δρούβα

Μοναδικές στιγμές με υπέροχες μελωδίες και τραγούδια από 14 συνολικά χορωδίες από όλη την Ελλάδα, χάρισε στο φιλόμουσο κοινό της Ηλείας για ένα τριήμερο, το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας που διοργάνωσε η Μικτή Χορωδία Πύργου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το δήμο Ολυμπίας στο θέατρο Δρούβα, αφιερωμένο στον Ολύμπιο φιλόσοφο και διανοούμενο Παναγιώτη Κονδύλη.

Στο μαγευτικό θεατράκι του Δρούβα μέσα στη σιγαλιά του τοπίου και μόλις έπεφτε το σούρουπο, ξεκίναγε η μαγεία της μουσικής, με πρώτη εμφάνιση εκείνη της Μικτής Χορωδίας Πύργου.  Ακολούθησε το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου(Διεύθυνση: Γιάννης Νικολόπουλος), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Αντηχώ(Διεύθυνση: Μέλπω Βικάτου), η χορωδία Καρδίτσας(Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης) και η χορωδία επιστημόνων Φιλοθέης(Διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης), που καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της Ηλείας. Πάνω από 450 χορωδοί με εξαιρετικά χορωδιακά σχήματα  εμφανίστηκαν συνολικά στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Ολυμπίας, όπου στο περιθώριο του Φεστιβάλ απόλαυσαν την Ηλειακή φιλοξενία, ξεναγήθηκαν στα αρχαία και σε άλλες κοντινές περιοχές του νομού. Και τις τρεις μέρες το θέατρο Δρούβα ήταν  γεμάτο από κόσμο που καταχειροκρότησε τους χορωδούς σε κάθε τους εμφάνιση.

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο, συμμετείχαν δύο χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA και η ιταλόφωνη IΝCANTO, (Διεύθυνση:Gil Gourdier Leroy), η χορωδία του μουσικού ομίλου Στυλίδας(Διεύθυνση: Δημήτρης Κοντογιάννης), η Μικτή χορωδία του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΑΤΕ-Πειραιώς, ΠΟΚΕΑΤΕΠ(Διεύθυνση: Μ. Παπαπέτρου) και η πολυφωνική χορωδία Πατρών(Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός) και χθες το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση των τεσσάρων τελευταίων χορωδιών.

Την χορωδία «Λιόπετρα» Σκάλας Ευρώτα Λακωνίας(Διεύθυνση:Δ. Πάντος), τη χορωδία VOCAL Πάτρας(Διεύθυνση Κατερίνα Πολυμενάκου), τη Δημοτική Χορωδία του Δήμου Κορινθίας «Πολύμνια» (Διεύθυνση: Δημήτρης Γαζής) και τη χορωδία «Ορφεύς» Πάτρας (Διεύθυνση : Ηλίας και Φίλιππος Παπαδόπουλος)

Η όλη διοργάνωση έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο ουσιαστικά έκανε πρεμιέρα με το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ. Η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ. Ιωάννα Τζουναοπούλου και το Δ.Σ ευχαρίστησαν όλες τις χορωδίες για την παρουσία τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου…[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1499675567861-ed1ca250-3869-2″ include=”32557,32558,32559,32560,32561″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot