FOLLOW US: facebook twitter

14η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας: Η συγγραφέας Νέλλη Φωτοπούλου μαγνήτισε μικρούς & μεγάλους

Ημερομηνία: 13-08-2024 | Συντάκτης:

-Την Τετάρτη 21/8 θα παρουσιαστεί το παραμύθι «ΜΑΤΡΕΗ» του Κώστα Χριστόπουλου

Γράφει η Έστα Παπαγεωργίου

Στο πλαίσιο της 14ης Γιορτής Βιβλίου Αρχ. Ολυμπίας, που γίνεται φέτος σε νέο χώρο, επί της οδού Αλ. Δουμά – στην αυλή του ξενοδοχείου «Απόλλων», η συγγραφέας Νέλλη Φωτοπούλου παρουσίασε το βιβλίο της «Ο Άργος και ο Λαέρτης», σε εικονογράφηση Βάσιας Παπαδοπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ηλιαχτίδα».

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του  Άργου, που είναι ένα πανέμορφο άλογο αλλά γεννήθηκε με ένα έλλειμμα ανεξαρτησίας, το ένα του πόδι είναι λίγο πιο μικρό από τα άλλα. Θα καταφέρει να επιβιώσει στον κατά τ’ άλλα ιδανικό κόσμο του ιππικού ομίλου; Πόσο θα βοηθήσει ο καινούργιος του φίλος ο Λαέρτης σε αυτό; Πώς θα μάθει να αποδεχτεί και να αγαπήσει την αναπηρία του και πώς θα πείσει τους γύρω του ν’ αγαπήσουν το καθετί διαφορετικό;

Η συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο της, υπόγραψε αντίτυπα για τους αναγνώστες και πρόσφερε μια μαγική βραδιά στους μικρούς της φίλους παίζοντας και ζωγραφίζοντας.

Η διοργανώτρια της Γιορτής Βιβλίου Αρχ. Ολυμπίας, Δώρα Ευσταθοπούλου – Ζαφειροπούλου, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, ευχαρίστησε εγκάρδια την συγγραφέα και της ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της.

Η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2024 και είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες 18:00 έως 00:30, ενώ την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παραμυθιού «ΜΑΤΡΕΗ» του Κώστα Χριστόπουλου, παρουσία του συγγραφέα και με τη συμβολή της παιδοψυχολόγου Μίνας Μουρτεζά και της συνταξιούχου εκπαιδευτικού-κοινωνιολόγου Βικτωρίας Βασιλοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot