FOLLOW US: facebook twitter

12o Αντάμωμα των Ελλήνων της Ανατολής: «Οι Καππαδόκες της Γλύφας»

Ημερομηνία: 12-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38825″ img_size=”full”][vc_column_text]-Με επιτυχία και συγκίνηση το Δωδέκατο Αντάμωμα των Ελλήνων της Ανατολής

Στην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού στην  Γλύφα του Βαρθολομιού,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, το 12ο Αντάμωμα των Ελλήνων της Ανατολής, με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στους Καππαδόκες της Γλύφας, εκδήλωση που διοργάνωσε ο εκεί Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Αντωνία Δεμερτζή, η Δέσποινα Καράμπελα και ο Αντρέας Μπαλτάς, ενώ χορούς  της Καππαδοκίας παρουσίασε το χορευτικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Γαστούνης και περιχώρων «Τερψιχόρη».

Στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Γαστούνης, συμμετείχε και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισαρείας Ιωαννίνων.

Οικογένεια Μαυρομάτη από την Καππαδοκία που σόγια τους βρίσκονται και στα δυο χωριά, την Νεοκαισάρεια και την Γλύφα.

Η ιστορία για τις χαμένες γλυκές πατρίδες των ανθρώπων  που ακολούθησαν τους δρόμους τις προσφυγιάς το 1924,  ξετυλίχθηκε κατά την διάρκεια της βραδιάς που όπως προαναφέραμε ήταν αφιερωμένη  ειδικά στους   Καππαδόκες της Γλύφας που κατάγονται από το Ζίλε της Καισάρειας Καππαδοκίας.

Με ομιλίες, ιστορίες, μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό, μουσικές και χορούς συμπληρώθηκ το παζλ αυτής της πατρίδας που είναι βαθιά ριζωμένη στις ψυχές τους…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot