FOLLOW US: facebook twitter

10ο Port Festival: Το πιο δροσερό, μεθυστικό μουσικό κοκτέιλ!

Ημερομηνία: 24-07-2023 | Συντάκτης:

-28, 29 & 30 Ιουλίου, στο άλσος Κατακόλου, με ελεύθερη είσοδο

Παράλληλα το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσική, Πολιτισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των φεστιβάλ τέχνης στην οικονομική σύγκλιση

Χαμένη ανάμεσα στο αναγεννησιακό άρωμα των ευκαλύπτων και του δροσερού βραδινού αέρα βρίσκεται μια καρδιά. Αυτή, παρά την ανθρώπινη μορφή της, δεν ταιριάζει σε γήινο σώμα. Κρυμμένη βαθιά στο άλσος του Κατακόλου από επιλογή, περιμένει κάθε χρόνο το τέλος του Ιουλίου για να αρχίσει να ξαναχτυπά στους ρυθμούς της μητέρας τέχνης.

Κάπως έτσι φαντάζει η καρδιά του Port Festival που φέτος θα χτυπήσει για 10η φορά σαν μια κυψέλη πολιτισμού, ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας ικανή να αγκαλιάσει όλες τις μορφές τέχνης με ένα πολύχρωμο πρόγραμμα.

Για άλλη μια χρονιά το Port Festival θα προσκαλέσει στο δροσερό του στέκι, το άλσος Κατακόλου, καλλιτέχνες από την Ήπειρο της Τέχνης για να μεθύσουν μικρούς και μεγάλους.

Η φετινή διοργάνωση της Αέναον ΚοινΣΕπ και του πολιτιστικού σωματείου Collectiva Artenativa, είναι εμπλουτισμένη με συναυλίες, εργαστήρια, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας και κατασκευών, bazaar χειροποίητων δημιουργιών, δράσεις από ομάδες & συλλόγους, ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάζεται κάθε μέρα στις 19:30 το 1ο Συνέδριο Μουσική, Πολιτισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των φεστιβάλ τέχνης στην οικονομική σύγκλιση.

Η σκηνή φέτος θα φιλοξενήσει τους: Nightstalker, Γιάννης Διονυσίου / Yiannis Dionysiou, The Bonnie Nettles, Dimitris Bakoulis/Δημήτρης Μπάκουλης, Otra Rota, Satchnose, Melina, όλοι τους μουσικοί με ιδιαίτερο πρόγραμμα, δίνοντας στο φεστιβάλ τον αέρα διαφορετικότητας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με ελεύθερη οικονομική ενίσχυση και συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας & ειδών πρώτης ανάγκης.

*Το φεστιβάλ και το συνέδριο πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΔΟΠΠ και του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Η Αλληλεγγύη, και τη συνεργασία του Δήμου Πύργου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

* Nightstalker

Οι Nightstalker πάντα με πυξίδα τους την underground ψυχή και την ωμή δύναμη του σκληρού ήχου, έχουν μπει με φόρα στο καλοκαίρι ύστερα από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό τουρ την άνοιξη και καταφθάνουν στο Κατάκολο!

Πιστοί όσο λίγοι στο αυθεντικό rock ‘n’ roll attitude και στο φανατικό κοινό τους που γεμίζει ασφυκτικά κάθε χώρο που εμφανίζονται, επιστρατεύουν εντυπωσιακά riffs, εθιστικά ρεφρέν, groovy ρυθμούς και ψυχεδελικές εκρήξεις, για να φτιάξουν rock ’n’ roll ύμνους ανατινάζοντας ξανά και ξανά τα stages σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφήνοντας τους εκστασιασμένους φίλους τους σε αναμονή της επόμενης εμφάνισης.

Από τις συναυλίες των 100 και 200 ατόμων, μέχρι τις κατάμεστες αρένες και τα ευρωπαϊκά τουρ και φεστιβάλ της τελευταίας δεκαετίας, δεν πρόδωσαν ποτέ τα ιδανικά τους και δεν απογοήτευσαν ποτέ τους ακροατές τους. Πέρασαν πάνω από τριάντα χρόνια από τότε που ο Argy, ντράμερ τότε, ξεκίνησε την μπάντα και λίγο μετά βρέθηκε με τον Αντρέα. Στην πορεία και μετά από αλλαγές στη σύνθεση, έδεσαν με τον Τόλη και τον Ντίνο αποτελώντας έκτοτε μια τετράδα φωτιά! Οκτώ albums με σύνθετο ήχο και ποικίλες rock διαδρομές και αμέτρητα εκρηκτικά live, έχουν χτίσει τον μύθο και την πραγματικότητα για μία από τις καλύτερες επί σκηνής heavy rock μπάντες της Ευρώπης.


* Γιάννης Διονυσίου

Μετά από ένα χειμώνα με πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Διονυσίου, μια από τις πιο σημαντικές φωνές της νέας γενιάς, περιοδεύει το καλοκαίρι σε Ελλάδα και Κύπρο και φτάνει και στο δικό μας Κατάκολο.

O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του και έχει ξεχωρίσει για το σπάνιο ταλέντο του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του, όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη.

Ένα επιπλέον στοιχείο που τον κάνει επίσης ξεχωριστό είναι η μεγάλη έκταση της φωνής του, που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού.

Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής.

Φέτος το καλοκαίρι θα παρουσιάσει αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό, καθώς και νέα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρώτο προσωπικό του album “Πρώτη Βόλτα” που υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί.

Ο Γιάννης Διονυσίου είναι ένας ερμηνευτής που «κατακτά» τη σκηνή και σέβεται το κοινό του, χαρίζοντάς του μοναδικές μουσικές παραστάσεις. Θα το διαπιστώσετε σύντομα κι εσείς.

Μαζί με τον Γιάννη οι:

  • Γιώργος Γεωργόπουλος: Μπουζούκι
  • Fausto Sierakowski: Σαξόφωνο
  • Αθηνόδωρος Καρκαφίρης: Κιθάρα
  • Κώστας Αρσένης: Κοντραμπάσο
  • Στρατής Σκουρκέας: Κρουστά
  • Γιάννης Ταβουλάρης: Ηχοληψία
  • Φωτογραφία: Γιώργος Σπανός
  • Οργάνωση παραγωγής: Melodica Art Productions
  • Artwork: Εύρος Βοσκαρίδης

* The Bonnie Nettles

Έχοντας ξεχωρίσει πλέον στη ψυχεδελική σκηνή της Ελλάδας και έπειτα από το ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι Bonnie Nettles, εφταμελής πλέον μπάντα από την Αθήνα, με τους χαρακτηριστικούς 60’s ψυχεδελικούς ήχους έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύουν εντατικά το νέο τους δίσκο που θα εμφανιστεί κάποια μέρα του φθινοπώρου του 2023. Ταυτόχρονα δημιούργησαν το πρώτο τους videoclip πριν κλείσει το 2022 πάνω σε ένα καινούργιο τους κομμάτι που σίγουρα ήρθε για να μείνει στα αυτιά και την καρδιά μας!

Καθώς περνούν τα χρόνια από την ίδρυσή τους και με την αλλαγή/προσθήκη νέων μουσικών στο σχήμα τους, έρχονται να ξανασυστηθούν με νέες κυκλοφορίες χωρίς όμως να αγνοούν την ταυτότητα τους και την αγάπη τους για το ψυχεδελικό βρετανικό ήχο της δεκαετίας του 1960.

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία τους στην Ελλάδα και την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, οι The Bonnie Nettles επιστρέφουν με το νέο τους single “Sanguine Pool”. Η ονειρική μελωδία και οι μαγευτικές φωνητικές ερμηνείες δίνουν μια γεύση από το τι μας περιμένει στο νέο άλμπουμ του συγκροτήματος. Βασιζόμενοι στο χαρακτηριστικό ήχο της ψυχεδελικής ροκ, οι The Bonnie Nettles ετοιμάζονται να πάνε τη μουσική τους σε νέα επίπεδα με την επερχόμενη κυκλοφορία τους, υπόσχοντας να καθηλώσουν το κοινό με το μοναδικό τους μείγμα νοσταλγίας και καινοτομίας. “Sanguine Pool” λοιπόν ως μια πρώτη γεύση από το νέο υλικό τους, και οι ακόλουθοι της μπάντας μπορούν πλέον να καταδυθούν ακόμα πιο βαθιά στο μουσικό ταξίδι του συγκροτήματος και να ανακαλύψουν τα πλούσια ηχητικά τοπία που τους περιμένουν στο νέο άλμπουμ!


* Δημήτρης Μπάκουλης

Γεννήθηκε το 1991 στο Αλιβέρι Ευβοίας. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός, αυτοδίδακτα με την κιθάρα και σε ηλικια 16 ετών έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Δύο χρόνια αργότερα, παράλληλα με τις σπουδές του στη Μουσειολογία, ξεκίνησε να εργάζεται σαν μουσικός.

Το 2013 εγκατέλειψε τις σπουδές του, μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα και έκτοτε καταπιάνεται με την παρουσίαση της δουλειάς του, στις μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας.

Από το 2016 έως και σήμερα, συγκροτεί μικρά ακουστικά σύνολα, με δεξιοτέχνες μουσικούς και φίλους, και πυρήνα την τραγουδοποιία του.

Δισκογραφία:

Τον Μάρτιο του 2016 κυκλοφορεί από την Kyklos Records, σε παραγωγή του τραγουδοποιού Μάκη Σεβίλογλου, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Άλλες ζωές”. Πρόκειται για έναν αφαιρετικό, ακουστικό δίσκο, αποτελούμενο μόνο από κιθάρες και κοντραμπάσο. Υπογράφει τους στίχους και τη μουσική και στα δέκα τραγούδια κι ερμηνεύει τα οκτώ εξ αυτών. Συμμετέχουν φιλικά, ο βιρτουόζος κιθαρίστας Δημήτρης Λάππας, ο Δημήτρης Κίτσιος, ο Μάκης Σεβίλογλου και η Ρία Ελληνίδου.

Τον Νοέμβριο του 2017, συμμετέχει σαν συνθέτης και τραγουδιστής, στο άλμπουμ “Γιορτή”, το δισκογραφικό ντεμπούτο της Ελένης Καπηλιδου. Υπογράφει τέσσερα από τα δώδεκα κομμάτια του δίσκου, δύο σε δικούς του στίχους, ένα σε στίχους της Αρσενίας Σιώκου, και μια μελοποίηση στο ποίημα “Gala” του Κώστα Καρυωτάκη. Συμμετέχουν επίσης συνθετικά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Δημήτρης Σίντος, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης και ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Τον Απρίλιο του 2021, κυκλοφορεί σε παραγωγή δική του, η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο “ο Διάβολος του Έρωτα”. Πρόκειται για έναν θεματικό, ακουστικό, ερωτικό δίσκο, που ηχογραφήθηκε ζωντανά από το προσωπικό του τρίο, δηλαδή τον Μιχάλη Ατσάλη στην ακουστική κιθάρα, τον Άγη Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο, και τον ίδιο στην κλασική κιθάρα και το τραγούδι. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Antart studios, από τον Νίκο Μέρμηγκα, και βιντεοσκοπήθηκε από τον Πάνο Ηλιόπουλο.


* Satchnose

Οι Satchnose aka Θεοδώρα Χάχαλη (τραγούδι, ντέφι), Χάρης Πεγιάζης (κιθάρα) και Σπύρος Μπονέλης (κιθάρα) αναμειγνύουν λίγο Pink Martini με πολύ Tom Waits, ένα κουταλάκι Edith Piaf, λίγη Δανάη Στρατηγοπούλου, μια φέτα Nina Simone, πάνω σε πολύ χτυπημένο Van Morrison και στη συνέχεια στολίζουν με ένα καλαμάκι Jobim και ομπρελίτσα Vaya con dios.

Με τα υλικά αυτά και πολλές άλλες εκπλήξεις φτιάχνουν το πιο γλυκό καλοκαιρινό κοκτέιλ ανακατεύοντας πορτογαλικά, ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά τραγούδια σε ρυθμούς bossa, tango, valse parisien, swing, jazz.


* Otra Rota

Οι Otra Rota γεννήθηκαν στα φοιτητικά στέκια της Πάτρας σαν ενα ντουέτο κιθάρας και λαούτου. Τα όργανα έγιναν σκαριά και οι παρέες πλήρωμα σε ένα ταξίδι με μόνο προορισμό το ίδιο το παρόν.

Η πειρατική σημαία, με λαούτο & κιθάρα να παίρνουν τη θέση των όπλων, έγινε σήμα κατατεθέν και τα παιξίματα με άλλοτε άλλους φίλους στη σκηνή δημιούργησαν τον πρώτο τίτλο αυτού του πρότζεκτ: the one night band.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2023, και μετά από δεκάδες εμφανίσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Πύργο, Καλάβρυτα, Χίο και αλλού, η μπάντα αποκτά όνομα και υπόσταση με τα δύο ιδρυτικά της μέλη στις φωνές και τις χορδές: Βασίλης Γεώργας στην κιθάρα & Δημήτρης Καραμάνης στο λαούτο να πλαισιώνονται από αγαπημένους φίλους και συνεργάτες οι οποίοι συμπληρώνουν το σετ με βιολί, γκάιντα, φλάουτο, κλαρίνο, τύμπανα, μπαλέτα, ρούμι κ.α.

Otra Rota – The one night band, Σαλπάρουμε “και τα παρτάλια οι σκέψεις μας πειρατική σημαία”

  • Βασίλης Γεώργας: κιθάρα & φωνή
  • Δημήτρης Καραμάνης: λαούτο & φωνή
  • Διονύσης Καραμάνης: βιολί
  • Αντρέας Μικελόπουλος: κρουστά

* Melina

Αρκεί μία κιθάρα και μία φωνή για να μας ταξιδέψει; Η мελίνα, σε ένα ακουστικό σετ με την ατμοσφαιρική φωνή της, θα είναι κοντά μας στις 29 Ιουλίου φέρνοντας μαζί της ακούσματα της τζαζ, της εναλλακτικής ροκ, αλλά και της κάντρι σκηνής μέσα από μοναδικές της διασκευές…


LINKS:

Πληροφορίες: 6981998604 / Δηλώσεις συμμετοχής στο portfestival@gmail.com

Facebook: portfestivalkatakolo

Instagram: portfestivalkatakolo

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από τη διοργάνωση:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος