FOLLOW US: facebook twitter

100.000 ευρώ για την αποκατάσταση μαντρότοιχου στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πύργου

Ημερομηνία: 11-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32623″ img_size=”full”][vc_column_text]Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Ε. Ηλείας, το δήμου Πύργου και του υπουργείου Πολιτισμού θα υπογραφεί αυτές τις ημέρες προκειμένου να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με το ποσό των 100.000 ευρώ, έργο αποκατάστασης μαντρότοιχου του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πύργου.

Πρόκειται για ένα νεότερο μνημείο της πόλης που φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ και τα τελευταία χρόνια ο μαντρότοιχος που προστατεύει τα πρανή στο λόφο του ιερού ναού, έχει υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες και οι γειτονικές περιουσίες.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, πρόκειται για ένα μικρό έργο που όμως έχει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια όλων.

«Είναι ένα έργο του Τσίλερ και είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης. Ο μαντρότοιχος του τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια των πολιτών αλλά και οι περιουσίες των ατόμων που διαμένουν κάτω από το Ναό γενικά. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο αυτό με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση του μαντρότοιχου.

Θα ήταν εγκληματικό για τους λόγους που προανέφερα, ο τοίχος να μένει έτσι ως είναι και οι εκκλήσεις που έχει κάνει καιρό τώρα ο Μητροπολίτης Ηλείας, να μείνουν χωρίς ανταπόκριση. Ανταποκριθήκαμε λοιπόν και μέσα από αυτή τη προγραμματική σύμβαση θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε και αυτό το έργο προκειμένου να αποκατασταθεί η μάντρα και να εξασφαλιστεί το μνημείο αυτό» εξήγησε ο κ. Γεωργιόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot