FOLLOW US: facebook twitter

10 ηλεκτρικά οχήματα προμηθεύεται ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Δράση 750.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση μέσω του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Δέκα ηλεκτρικά οχήματα σχεδιάζει να προμηθευτεί ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς θα υποβάλει πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για δράσεις ηλεκτροκίνησης.

Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος  κατέθεσε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την εισήγηση του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου, σύμφωνα με την οποία, δίνεται η δυνατότητα για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης σχετικά με την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, είτε αμιγώς ηλεκτρικών είτε υβριδικών εξωτερικής φόρτισης ή κυψέλης καυσίμου, καθώς και η κατασκευή και προμήθεια των απαραίτητων σταθμών Φόρτωσης  με σημεία επαναφόρτισης κανονικής ή υψηλής ισχύος, και του λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού για τα οχήματα, όπως π.χ. ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης και μέτρα πυροπροστασίας.

Η πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, είναι η προμήθεια πέντε μικρών και πέντε μεγάλων ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, καθώς και πέντε σημείων φόρτισης. Συγκεκριμένα, προτείνεται ο Δήμος να προμηθευθεί ένα  ηλεκτρικό σάρωθρο, ένα  ηλεκτρικό απορριμματοφόρο, ένα ηλεκτρικό ψεκαστικό, δύο ηλεκτρικά ανατρεπόμενά φορτηγά, δύο μικρά κλειστά ημιφορτηγά, ένα ηλεκτρικό VAN, ένα ηλεκτρικό επταθέσιο όχημα και ένα ηλεκτρικό επιβατηγό όχημα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό 750.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, στο Τεχνικό Δελτίο Πράξης, θα περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση της οριζόντιας επικουρικής πράξης για τις Υπηρεσίες Συμβούλου ύψους 5.000 ευρώ με ΦΠΑ, που θα αφορά στη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του Δικαιούχου στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος