FOLLOW US: facebook twitter

10 χρόνια «Χοροκίνηση»

Ημερομηνία: 24-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32543″ img_size=”full”][vc_column_text]Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του αθλητικού, χορευτικού ομίλου «Χοροκίνηση». 10 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς, μάθησης, αγάπης για το χορό, προώθησης της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, που σηματοδότησε ταυτόχρονα κι ένα πολύ ενδιαφέρον και πολυποίκιλο άνοιγμα στη χορευτική παράδοση άλλων χωρών.  Εμπνευστής της ιδέας αυτής η Πόπη Παναγοπούλου, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με διπλή ειδίκευση στην ενόργανη γυμναστική και τους παραδοσιακούς χορούς, διπλωματούχος latin χορών, αλλά και δασκάλα flamenco, ενός χορευτικού είδους τόσο δυσεύρετου για τα ελληνικά δεδομένα, που δεν διδάσκεται πουθενά αλλού στην Πελοπόννησο.

Μεγαλύτερες αίθουσες και ανανεωμένος εξοπλισμός, νέοι δάσκαλοι και προγράμματα προστίθενται στο δυναμικό του Ομίλου. Η σχολή συνεχίζει με ορόσημο τα μαθήματα latin (mambo, rumba, chacha κ.ά.), salsa, bachata, tango argentino, oriental & tribal, flamenco, μουσικοκινητικής αγωγής και παραδοσιακών χορών. Τα τελευταία τρία χρόνια μεγάλη αίσθηση έκανε η προσθήκη του swing & charleston στο χορευτικό πρόγραμμα της σχολής, ενός είδους μουσικής με ακούσματα jazz μουσικής και ρίζες στην δεκαετία του 1920. Οι προσθήκες όμως δε σταματούν εδώ: για τη νέα χρονιά η διευθύντρια της σχολής οργανώνει νέες συνεργασίες, σχεδιάζει μαθήματα ακροβατικής γυμναστικής για παιδιά, γυμναστικής με πανιά, family dance για παιδιά 0-3 ετών μαζί με τους γονείς τους, μουσικό παιχνίδι για την επαφή των παιδιών με τη μουσική και τον ρυθμό και πολλά άλλα. Ακόμη, με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνονται φέτος για τη σχολή, η «Χοροκίνηση» γιορτάζει προσφέροντας εκπτώσεις και πακέτα οικογενειακών προσφορών στα μέλη της.

Αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας των μελών της σχολής, οι καθιερωμένες πλέον καλοκαιρινές παραστάσεις, συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, συμβάλλοντας στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου. Εκτός όμως από την τελική εκδήλωση, οι σπουδαστές της σχολής έχουν την ευκαιρία να χορεύουν, να διασκεδάζουν, να εξασκούνται, να γνωρίζονται χορευτικά μεταξύ τους και στα πολλά Latin πάρτυ που διοργανώνει η σχολή, στις milongas βραδιές τάνγκο, αλλά και τα παραδοσιακά γλέντια και ποικίλα σεμινάρια που οργανώνονται κάθε χρόνο με κορυφαίους χορευτές από όλο τον κόσμο.

Σας περιμένουμε και φέτος για μία συναρπαστική χρονιά γεμάτη χορό, μουσική, άσκηση, συλλογικότητα, έκφραση και δημιουργία.

Εναέρια ακροβατικά πανιά

Μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη σωματική άσκηση και το χορό στον αέρα. Ένας ιδιαίτερος τρόπος ενδυνάμωσης, έκφρασης και δημιουργικότητας που ωφελεί σώμα και πνεύμα. Ελάτε να δυναμώσουμε το σώμα μας ,να το κάνουμε πιο ευλύγιστο, να ηρεμήσουμε τη σκέψη μας, να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε.

Δεν έχει σημασία ούτε η εμπειρία που έχεις, ούτε πόσο γυμνασμένος είσαι, ούτε πόσα κιλά είσαι. Ξεκινάμε από χαμηλότερα και δυναμώνουμε το σώμα, που αρχίζει και αδυνατίζει αν έχει παραπάνω κιλά. Η αίσθηση που έχεις στο τέλος του μαθήματος είναι ότι έχει γυμναστεί κάθε χιλιοστό του κορμιού σου και ότι έχεις αποβάλει το άγχος, την ένταση, την ψυχική φόρτιση της καθημερινότητας.

Dance family

Μια δραστηριότητα η οποία απευθύνεται στο γονιό, το παιδί κ τη σχέση τους. Ελάτε να παίξετε με τα παιδιά σας, να γυμναστείτε κ να χορέψετε μαζί τους,να πάρετε ιδέες για τη διχείρηση του ελεύθερου χρόνου με το παιδί σας, να ενδυναμώσετε τη σχέση σας κ να της δώσετε δημιουργικές και εκφραστικές πινελιές. Ελάτε να χτίσουμε την κοινωνικότητα του παιδιού σας μέσα από τη συνεύρεση, το χορό, το παιχνίδι κ τη μουσική. Μπορούν να συμμετέχουν γονείς με παιδάκια από μηνών μέχρι 3 ½ ετών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot