FOLLOW US: facebook twitter

1.229 Ηλείοι στη «μάχη» των Πανελλαδικών

Ημερομηνία: 11-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ξεκινούν σήμερα προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Εσπερινά

Χίλιοι διακόσιοι είκοσι εννέα Ηλείοι υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν φέτος μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που φέτος θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ. Θα προηγηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν σήμερα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, αναφέρθηκε στις διαδικασίες προετοιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη συγκροτηθεί οι Λυκειακές Επιτροπές και απομένει να ανακοινωθούν στις Σχολικές Μονάδες και τα Εξεταστικά Κέντρα, τα οποία είναι περίπου ίδια με την περσινή χρονιά. Το ίδιο ισχύει, όπως τόνισε και για τα ΕΠΑΛ όπου θα λειτουργήσουν και φέτος δυο εξεταστικά κέντρα και συγκεκριμένα, το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

«Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, η υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών είναι παράγοντες που μαζί με την καλή προετοιμασία εγγυώνται για μια ακόμα φορά την επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων» είπε και αναλύοντας τον αριθμό των υποψηφίων επισήμανε ότι είναι 979 από τα ΓΕΛ εκ των οποίων οι 956 θα διαγωνιστούν γραπτώς και 23 προφορικά και 250 από τα ΕΠΑΛ εκ των οποίων οι 245 θα διαγωνιστούν γραπτώς και 5 προφορικά.

Όσον αφορά τα επιστημονικά πεδία, ανέφερε ότι 397 (10 προφορικά) υποψήφιοι στο Ανθρωπιστικών Σπουδών, 335 (6 προφορικά) Θετικών και 231 (7 προφορικά) στο Οικονομικών.

1η Ιουνίου εξετάσεις στα Γυμνάσια

Όσον αφορά τα Γυμνάσια, ο κ. Δημητρέλλος, επισήμανε ότι τα μαθήματα ολοκληρώνονται στο τέλος του μήνα και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις αρχίζουν την 1η Ιουνίου. «Φέτος, θα εξεταστούν γραπτά σε 4 μαθήματα – Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία και Λογοτεχνία-Κείμενα. Παράλληλα, με την Θεματική Εβδομάδα, δίνει τη δυνατότητα τα παιδιά να παρουσιάσουν δημιουργικές εργασίες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot