FOLLOW US: facebook twitter

1ο Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου 2018: Πτήσεις παρατήρησης με αερόστατο στον Χελωνίτη Κόλπο

Ημερομηνία: 31-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τον Χελωνίτη Κόλπο πάνω από αερόστατο, θα μπορούν να παρατηρήσουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εναέριες πτήσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου 2018, στις 10-11-12- 13 Αυγούστου.

Το αερόστατο, χωρητικότητας 12 επιβατών και διαμέτρου 22μ., διευθύνεται από τετραμελές πλήρωμα πιστοποιημένης αεροπορικής εταιρείας, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας και υποβάλλοντας σχέδιο πτήσης.

Οι εναέριες πτήσεις θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας με χώρο απογείωσης και προσγείωσης την παραλία της Κουρούτας. Το ανώτερο ύψος πτήσης καθορίζεται στα 300 μ. και η διάρκεια της πτήσης είναι 90΄ λεπτά. Η διαδρομή της πτήσης θα ακολουθήσει την πορεία κατά μήκος της ακτογραμμής του Χελωνίτη Κόλπου -Κάστρο Χλεμούτσι – Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ήλιδας – Λίμνη Καραμανλή και εναέριες χαμηλές στάσεις πάνω από την πόλη της Αμαλιάδας. Παράλληλα οι εναέριες πτήσεις θα βιντεοσκοπηθούν για τη δημιουργία αρχείου προβολής της περιοχής.

Δέσμιες πτήσεις παρατήρησης

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και δέσμιες πτήσεις που είναι νυχτερινές, το ανώτερο ύψος καθορίζεται στα 50 μ. και έχουν χωρητικότητα 6 επιβατών.  Οι πτήσεις αυτές διαρκούν 10 λεπτά και είναι δυνατόν να τις απολαύσουν, εναλλασσόμενα, 100 άτομα κατά τη διάρκεια των 2, 5 ωρών που θα πραγματοποιηθούν.

Ενημερωτικά το κόστος κάθε εναέριας πτήσης καθορίζεται  στα 1200€, το οποίο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από χορηγούς του ηλειακού επιχειρείν και οι άδειες επιβίβασης δίνονται με πρόσκληση των χορηγών. Ταυτόχρονα, όμως, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να απολαύσει τις εναέριες πτήσεις με κόστος 100€ ανά επιβάτη στις πτήσεις των 12 ατόμων.

Διοργάνωση: Κίνημα Φίλων Χελωνίτη Κόλπου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974932518 (Δ. Κράλλης)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος