FOLLOW US: facebook twitter

1ο Σύστημα προσκόπων Πύργου: Επέστρεψαν με δύο βραβεία!

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:

 

Με πολλές νέες εμπειρίες, καινούριες φιλίες, πολύ κούραση αλλά και δύο βραβεία επέστρεψαν οι Ανιχνευτές (Πρόσκοποι 15-17 ετών) του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου από την 33η ΠΑΠΕ (Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση) που πραγματοποιήθηκε στο Άργος το τριήμερο 8-10 Απριλίου.

Το πρώτο βραβείο αφορά την έρευνά της με τίτλο «Η προσβασιμότητα των Ατόμων και κινητική Αναπηρία και προβλήματα όρασης στην πόλη του Πύργου» η οποία ξεχώρισε ανάμεσα στις άλλες 74 έρευνες που παρουσιάστηκαν με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά.

Η έρευνα, μεγάλο τμήμα της οποίας έγινε με τη συνεργασία του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας, ανέδειξε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην προσβασιμότητα των ατόμων με Αναπηρία σε διάφορες πτυχές της κοινωνικής ζωής. Στην Εκπάιδευση, τους χώρους απονομής δικαιοσύνης, τις Εκκλησίες,  τις υπηρεσίες, τις τράπεζες, το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες υγείας αλλά ακόμη και τα καταστήματα, τους χώρους ψυχαγωγίας και τη θάλασσα.

Δόθηκε έμφαση στην έλλειψη καταλλήλων ραμπών στα πεζοδρόμια και στις θέσεις παρκινγκ, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το βίντεο που προβλήθηκε με τα ίδια τα παιδιά να προσπαθούν να μετακινηθούν στην πόλη με αναπηρικό αμαξίδιο, δυστυχώς χωρίς να είναι εφικτό. Τέλος, αναδείχθηκε και η σχεδόν παντελής έλλειψη κατάλληλων υποδομών για την πρόσβαση των τυφλών.

Το 2ο βραβείο που απέσπασε η κοινότητα του Πύργου αφορά το διαγωνισμό χορού, όπου κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία χιπ χοπ. Οι θεατές στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός χειροκρότησαν θερμά τους Ανιχνευτές του Πύργου ενώ θετικά ήταν και τα σχόλια της κριτικής επιτροπής που αποτελούσαν ειδικοί, οι οποίοι άλλωστε και τους έδωσαν την πρώτη θέση ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους.

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση είναι μια ετήσια πανελλήνια συνάντηση Ανιχνευτών με κύριο αντικείμενο την παρουσίαση ερευνών που πραγματοποίησαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Φέτος πραγματοποιήθηκε στο Άργος και συμμετείχαν περισσότεροι από 700 έφηβοι από όλη την Ελλάδα. Στις παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται διαγωνισμοί χορού, ταινιών μικρού μήκους, κοινωνικού σποτ, θεατρικών δρώμενων, φωτογραφίας, σκίτσων, μουσικών συγκροτημάτων κλπ. Οι Ανιχνευτές του Πύργου ξεχώρισαν με την παρουσία τους αποσπώντας τα θετικά σχόλια αλλά και τα δύο βραβεία που προαναφέρθηκαν.

Κλήρωση πασχαλινού οβελία

Εντωμεταξύ το απόγευμα της Μεγ. Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των λαχνών του 1ου Συστήματος. Τον Πασχαλινό οβελία κέρδισε ο λαχνός  025. Ήδη ο νικητής έχει ειδοποιηθεί για να παραλάβει το δώρο του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος