FOLLOW US: facebook twitter

1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Ένα καλοκαίρι γεμάτο δράσεις…

Ημερομηνία: 16-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις για την νέα χρονιά

Ένα ακόμα καλοκαίρι γεμάτο με δράσεις ολοκληρώθηκε για το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου και ήδη έχει γίνει ο προγραμματισμός και ξεκινούν οι δραστηριότητες για τη νέα χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα οι Ανιχνευτές (παιδιά 15-18 ετών) συμμετείχαν σε Ανιχνευτικό Εργαστήρι Ιστιοπλοΐας στην Πάτρα και πραγματοποίησαν τη Μεγάλη Καλοκαιρινή Δράση τους στην Κεφαλονιά στις 3-8 Αυγούστου.

Εκεί κατέκτησαν την κορυφή του Αίνου, προσκύνησαν το σκήνωμα και το χώρο άσκησης του Αγ. Γερασίμου, διέσχισαν μονοπάτια, πραγματοποίησαν έρευνες για τη σεισμικότητα στην Κεφαλονιά και για τον μοναχισμό στο νησί γνωρίζοντας και συζητώντας με ανθρώπους του τόπου.

Πραγματοποίησαν δράση προσφοράς βοηθώντας στον καλλωπισμό της Ι.Μ. Αγριλιών που πανηγύριζε λίγες μέρες αργότερα, έκαναν μπάνιο στις καταγάλανες παραλίες της Σάμης, της Αντίσαμης, την παραλία Ξι στο Ληξούρι και τον πλατύ γυαλό στο Αργοστόλι, παρακολούθησαν μια βραδιά του φεστιβάλ σινεμά στις παραλίες, περιηγήθηκαν στο Αργοστόλι, θαύμασαν τα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης κλπ

Τα γέλια, τα παιχνίδια στο δάσος και τη θάλασσα, τα τραγούδια, οι κατασκευές αποτελούν όμορφες στιγμές χαραγμένες στις καρδιές των Προσκόπων (παιδιά 12-15 ετών) που συμμετείχαν στην κατασκήνωση στη Σκαφιδιά στις 19-27 Αυγούστου.

Τα παιδιά μαθαίνοντας στο πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας και προσπάθειας έζησαν μέρες περιπέτειας ανακαλύπτοντας «τα αρχαία» και αποκαλύπτοντας τους «ψεύτικους αρχαιολόγους».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες του προγράμματος απόλαυσαν τις νεροτσουλήθρες του Aldemar, έκαναν τοξοβολία, εκκλησιάστηκαν στην Ιερά μονή Σκαφιδιάς, συμμετείχαν σε πρωτάθλημα πρωτότυπων αγωνισμάτων κλπ.

Τέσσερεις αξέχαστες μέρες πέρασαν στον ίδιο χώρο της Σκαφιδιάς και τα Λυκόπουλα (παιδιά 7-11 χρονών) στις 24-27 Αυγούστου. 4 μέρες γεμάτες τραγούδι και παιχνίδια. Παιχνίδια σταθμών, παιχνίδια στη θάλασσα, παιχνίδια μυστηρίου ξετυλίγονταν καθημερινά.

Σκοπός ήταν η κατάκτηση ενός ξεχωριστού κυπέλλου. Το κύπελλο της φωτιάς που κατάφεραν μέσα από ομαδική προσπάθεια να εκπαιδευτούν και να το κατακτήσουν.

Για την πραγματοποίηση των κατασκηνώσεων οι Πρόσκοποι ευχαριστούν ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την παραχώρηση του χώρου και τους χορηγούς:

Φάρμα Ηλείας, Βασιλόπουλο Τρύφωνα, Τοπιτζής, Μπαντούνας, Αρτοποιείο Ράττας, Αρτοποιείο Κυριακόπουλος, Εργαστήρι ζυμαρικών «Η Ζύμη του Μοριά», Κρεοπωλείο Διαμαντόπουλος Δημήτρης, Μαντάς s/m, My Market, Ξενοδοχείο Aldemar, Ζαχαροπλαστεία Σμαρνάκης και Βέρροιος, Φαρμακείο Καραμάνη, τα μαναβικά είδη Γιαννακόπουλου Κώστα, Αργυρίου Ιωσήφ και Κολοσκόπη, τα είδη υγιεινής Πετρόπουλος καθώς και τους γονείς και Παλαιούς Προσκόπους για την προσφορά γευμάτων και γλυκισμάτων.

Εντωμεταξύ το Σάββατο ξεκινούν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις για τη νέα χρονιά, όλων των τμημάτων. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 11.30 – 13.00 και 17.00-20.00 στο χώρο των Προσκόπων στο πάρκο ΣΠΚ.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1505495270192-e7a9a858-6107-9″ include=”39273,39274,39275,39276,39277,39278″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot