FOLLOW US: facebook twitter

19ο Φεστιβάλ Κιν/φου: Όσα είδαμε και όσα ακούσαμε…

Ημερομηνία: 13-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και 16η camera zizanio με το βλέμμα της Πρωϊνής από την τελετή λήξης και όχι μόνο  

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από την τελετή λήξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την απονομή των βραβείων, καθώς και όλη τη δημιουργική εβδομάδα που αποτυπώνεται σε… χιλιάδες κλικ, ναι, δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός αν υπολογίσει κανείς τους συμμετέχοντες και τον ρόλο που είχε αναλάβει ο καθένας μέσα στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και τη 16η camera zizanio. Επιλέξαμε λοιπόν κάποια από αυτά που έχουν μια ξεχωριστή σημασία και σας τα παρουσιάσουμε, ενώ μεγάλη σημασία είχε η «συμμαχία» και η κοινή γλώσσα όλων των φορέων για την στήριξη του θεσμού με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξή του, γιατί όπως είπε και ο Νίκος θεοδοσίου, το Φεστιβάλ ανέβασε τον πήχη και μεγάλωσε πολύ! Είθε να βρει την αννάλογη ανταπόκριση και η παρέμβαση του γνωστού κινηματογραφιστή Νίκου Καβουκίδη, για να αποκτήσει την δική του στέγη με την αξιοποίηση εγκαταλελειμένων κτιρίων και εργοστασίων στον Πύργο. Κρατάμε και την δήλωση του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ότι του χρόνου δεν μπορεί να φανταστεί κανείς η Αμαλιάδα πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει! Να σημειώσουμε ότι σε κανένα στιγμιότυπο δεν υπάρχουν οι βουλευτές της Ηλείας, γιατί ήταν την ίδια ώρα στη Βουλή για την ψήφιση του Προϋπολογισμού…

Για πρώτη φορά, δίπλα- δίπλα όλοι οι τοπικοί φορείς, ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος.

Ο περιφερειάρχης είχε στήσει πηγαδάκι με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χ. Καφύρα που όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι ένθερμος υποστηρικτής του Φεστιβάλ.

olympia-fest19-kats-lamb8

Το Πολυφωνικό Εργαστήρι λίγα λεπτά πριν την τελετή λήξης του Φεστιβάλ έστησε την δική του παράσταση στο φουαγιέ!

olympia-fest19-polifoniko4

Από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, το φετινό Φεστιβάλ Ολυμπίας, με επικεφαλής τον ακούραστο εμψυχωτή των παιδιών Δημήτρη Σπύρου, κατάφερε να μετατρέψει τον Πύργο σε ένα απέραντο πλατό με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

olympia-fest19-spirou3

Ο δήμαρχος Πύργου για πρώτη φορά βρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και μάλιστα σχολίασε ότι οσο γεννιούνται παιδιά και ανδρώνονται μέσα στο φεστιβάλ, η πόλη έχει ελπίδα και αυτό οφείλεται στον Δημήτρη Σπύρου και την παρέα του.

olympia-fest19-laitsis7

Τα κινηματογραφικά εργαστήρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio αυτοπαρουσιάζονται. Αυτή η χαμογελαστή ομάδα παιδιών με υπεύθυνο σκηνοθέτη τον Κυριάκο Χαριτάκη δημιούργησε την ταινία «Τελευταία μέρα στο σχολείο…»

olympia-fest19-xaritakis1

Πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους στην τελετή λήξης. Έφυγαν με τα χέρια γεμάτα βραβεία! Άξιος ο κόπος τους!

olympia-fest19-argos8

 

Από το Φεστιβάλ, δεν έλειψαν και οι όμορφες παρουσίες, κορίτσια σαν τα… κρύα τα νερά σεργιανίζουν στην πόλη του Πύργου!

olympia-fest19-omorfes5

Ξεχωριστή παρουσία στο Φεστιβάλ Ολυμπίας και την Camera Zizanio ο αεικίνητος υπερασπιστής των δικαιωμάτων του παιδιού (Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη) Γιώργος Μόσχος!

olympia-fest19-mosxos6

Παρών στο φεστιβάλ ήταν ο σύμβουλος της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου κύριος Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, ο οποίος επι σειρά ετών υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

olympia-fest19-stergiou2

Και οι… αφανείς ήρωες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η γραμματεία με πολύ φόρτο δουλειάς που στεγάζεται στο μικρό συνεδριακά της ΠΕ Ηλείας

olympia-fest19-gramateia8

 

Η Δήμητρα Ακριώτου, επί σειρά ετών παρουσιάστρια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, παρακολουθεί την τελετή λήξης μαζί με το μικρό της, αυτή τη φορά… κάτω από τη σκηνή!

olympia-fest19-akriotou10

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot