FOLLOW US: facebook twitter

«Όμορφα και σπάνια αγριολούλουδα της Ηλειακής γης»

Ημερομηνία: 14-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

ktima-merkouri

Πολιτιστική εκδήλωση στο Κτήμα Μερκούρη με προσκεκλημένο τον Καθηγητή Κων/νο Γιαννόπουλο

 Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, το Κτήμα Μερκούρη στα πλαίσια των φετινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, που αποτελούν έναν κύκλο εκδηλώσεων, με θέμα τους:

«Οι ερασιτέχνες παρουσιάζουν»

 διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση αφιερωμένη στα όμορφα και σπάνια αγριολούλουδα της Ηλειακής Γης σε συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, καθηγητή Φυσικής.

Η βιοποικιλότητα είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ζωής πάνω στη Γη, καθώς αποτελεί το θεμέλιο του τεράστιου φάσματος των αγαθών και υπηρεσιών που παρέχουν τα οικοσυστήματα και που συμβάλλουν καθοριστικά στην ευημερία του ανθρώπου.

Στην εποχή μας η ανθρώπινη δραστηριότητα δημιουργεί κινδύνους στην βιοποικιλότητα.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι η ανάδειξη και η αποτελεσματική προστασία της βιοποικιλότητας, ως πολύτιμου και αναντικατάστατου εθνικού οικολογικού και πολιτιστικού πλούτου.

Ο κύριος Γιαννόπουλος δίνει την ευκαιρία με αυτή τη διάλεξη να γίνει  κανείς κοινωνός ενός πλούσιου φωτογραφικού υλικού της άγριας  χλωρίδας  σε συγκεκριμένα ενδιαιτήματα της στο νομό μας. Υλικό που συνέλεξε στη διάρκεια ενός πολύχρονου οδοιπορικού κατά τον ελεύθερο χρόνο του.

 Το Κτήμα Μερκούρη σας περιμένει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος κατάγεται από το Δούκα Ηλείας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε το μάθημα της Φυσικής από το 1979 ως το 2016, ενώ από το 1985 υπηρέτησε στο 1ο Λύκειο Πύργου.

Τα τελευταία 15 χρόνια καταγράφει τα αγριολούλουδα της Ηλείας. Σε συνεργασία με την καθηγήτρια-ερευνήτρια του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, Dr. KitTan, δημοσιεύει νέες καταγραφές και αναφορές από την περιοχή μας στις περιοδικές εκδόσεις των επιστημονικών περιοδικών PhytologiaBalcanica και NordicJournalofBotany.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος