FOLLOW US: facebook twitter

Όλα εύκολα

Ημερομηνία: 15-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά η λογική. Το γεγονός ότι 106 φοιτητές του τμήματος «Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πατρών πιάστηκαν να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία, υποδεικνύει τον κοινό παρονομαστή υπό τον οποίο ενήργησαν όλα αυτά τα άτομα. Πλήρωσαν, για να γλιτώσουν από την υποχρέωση και την δουλειά που τους είχε ανατεθεί.

Γελοίο δεν είναι; Κι όμως είναι αληθινό. Τόσο αληθινό που άπαντες αποκλείστηκαν από κάθε άλλη εξέταση για ένα εξάμηνο, ενώ ο αρχιδαπίτης της σχολής παραιτήθηκε ή καλύτερα τον παραίτησαν.

Όχι τίποτ’ άλλο, ήθελαν να κονομάνε κιόλας! «Υπάρχουν στοιχεία, ισχυρίστηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος, Γιώργος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Real Fm, «ότι κάποιοι λάβανε αμοιβές και ακριβώς αυτήν την ομάδα, που έλαβε αμοιβές, αυτήν την διερευνάμε».

Δεν ζωγραφίζει μία αντιπροσωπευτικότατη εικόνα της νεοελληνικής ζωής αυτή η τραγελαφική υπόθεση; Δεν είμαστε όλοι χαρακτηριστικά εξοικειωμένοι, έστω ως θεατές, με την λογική που υποβόσκει στις τάξεις (συγκεκριμένα στα αμιφιθέατρα) των μπουμπουκιών της ΝΔ; Δεν προδιαγράφονται ξεκάθαρα παθογένειες όπως το ρουσφέτι, το πελατειακό κράτος, οι κολλητοί, οι κουμπάροι κλπ;

Μην έχετε αμφιβολία ότι κάποιοι απ’ αυτούς θα φτάσουν να γίνουν δήμαρχοι, βουλευτές, γραμματείς, ακόμα και υπουργοί. Είναι τα ίδια καλόπαιδα που περνούν τα καλοκαίρια τους παρτάροντας στο Super Paradise στη Μύκονο και κατεβάζουν τα υαλουρονικά σαν πορτοκαλάδες. Τους χειμώνες πάλι, κοιτάζουν με ποιους τρόπους θα οικοδομήσουν ένοχες σχέσεις αλληλεξάρτησης με τους συμφοιτητές τους.

Θέλεις να κάνεις δουλειά σου; Δώσε κάτι και θα πάρεις την εργασία έτοιμη. Το πολύ πολύ να ρίξεις και μια ψήφο στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές. Αυτή δεν κοστίζει τίποτα. Έτσι ακριβώς λειτουργούσε και το πολιτικό σύστημα επί δεκαετίες.

Όλα εύκολα, όλα καλά. Όλα δομημένα σε ένα φαύλο πλαίσιο υπονόμευσης του άξιου και των άξιων και ανάδειξης των άχρηστων και των κομματικών. Κι ύστερα, έχουν το θράσος να σου λένε ότι είναι και υπέρ της αριστείας. Μάλλον υπέρ της φαυλοκρατίας είναι. Ανέκαθεν ήταν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος