FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Νίκη Τραγανού 0-0: Όλα ανοιχτά για την άνοδο

Ημερομηνία: 22-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πανηλειακός και Νίκη Τραγανού αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στον πρώτο τελικό

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 Ο πρώτος τελικός των πλέι-οφ της Α1 Κατηγορίας ανάμεσα στον Πανηλειακό και τη Νίκη Τραγανού, το Σάββατο στο Στάδιο Πύργου, έμεινε στο μηδέν (0-0) και η μάχη της ανόδου αναμένεται με μεγάλη αγωνία σε ένα ή δύο παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Πλέον, ο Πανηλειακός θέλει τρεις βαθμούς και η Νίκη τέσσερις, με τη σειρά να μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή στο Τραγανό. Το παιχνίδι παρακολούθησαν 1200 περίπου θεατές, εκ των οποίων οι 80 από το Τραγανό (φιλοξενήθηκαν στην Θύρα 2) και διεξήχθη σε απόλυτα φίλαθλα πλαίσια.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος παρέταξε την ομάδα χωρίς το Βλαχόπουλο στην αρχική ενδεκάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα έκανε πολλές εσωτερικές αλλαγές, θέλοντας να βελτιώσει την κακή εικόνα της ομάδας, εις μάτην όμως… Σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε ο 44χρονος τεχνικός, με τον Καπετανάκη κάτω από τα γκολπόστ, το Γκουβέρο δεξιά και τον Σωτηρόπουλο αριστερά στην άμυνα, στόπερ οι Παναγιωτόπουλος, Μπουρνέλης, αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς, Νιφορόπουλος και η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μπεγλεκτσή ήταν  Χατζηστάμου (δεξιά), Σκοζάι (αριστερά) και Στούπης (10αρι).

Ο Θοδωρής Λούρμπας επέλεξε ξανά το 4-4-1-1, που του έδωσε την πρόκριση στους τελικούς στα ματς με τη Δόξα και μάλιστα με τους ίδιους παίκτες, στις ίδιες θέσεις. Ο Ψυχογιός ήταν κάτω από τα δοκάρια, Κώστας και Χαράλαμπος Κολοτούρος στα δύο άκρα της άμυνας, Γαργαρώνης και Μπελεκούκιας στόπερ, με τον δεύτερο να επιτηρεί τον Μπεγλεκτσή, Δούλος και Στάθης Κολοτούρος τα αμυντικά χαφ, δεξιά και αριστερά στα φτερά της μεσαίας γραμμής οι Καλογερόπουλος, Νίκος Κολοτούρος αντίστοιχα, σέντερ φορ ο Γεωργιόπουλος και πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ο Δημήτρης Κολοτούρος.

 

Μπήκε καλύτερα η Νίκη, αλλαγές από Αντωνόπουλο

Η Νίκη μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 7ο λεπτό ο Δούλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Δημήτρη Κολοτούρο, αυτός έπιασε το ψηλοκρεμαστό πλασέ αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά ο Καπετανάκης μπλόκαρε τη μπάλα. Τρία λεπτά μετά ένα δυνατό σουτ του Δούλου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ και στο 20΄ ο Σπύρος Αντωνόπουλος ανακάτεψε για πρώτη φορά και σε μεγάλο βαθμό την «τράπουλα». Ο Τσουκαλάς γύρισε στόπερ για να μαρκάρει τον πολύ δραστήριο στο α΄ μέρος Γεωργιόπουλο, ο Γκουβέρος άλλαξε πλευρά και ήρθε αριστερά, ενώ ο Παναγιωτόπουλος πέρασε δεξί μπακ, ο Στούπης έγινε κόφτης δίπλα στο Νιφορόπουλο, ο Χατζηστάμου 10άρι, με τον Σωτηρόπουλο αριστερά και το Σκοζάι δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι αλλαγές αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα ανασταλτικά η ομάδα, αλλά επιθετικά παρέμεινε ακίνδυνη.

Από το 20΄ και εξής, ο Πανηλειακός πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις και απειλούσε μόνο με στημένα, ενώ η Νίκη έκλεισε καλά τους χώρους και επιχειρούσε να βγει στην κόντρα με μεγάλες μπαλιές στους κενούς χώρους.  Στο 21΄ ένα απευθείας φάουλ του Νιφορόπουλου, έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε ο Ψυχογιός και στο 31΄ δημιουργήθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για τους Πυργιώτες. Ο Νιφορόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ψυχογιός έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και έσκασε μπροστά στον Μπεγλεκτσή, αυτός έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 37΄ ο Καλογερόπουλος σούταρε άστοχα από δεξιά στην περιοχή και στο 43΄ ο Μπελεκούκιας λίγο έλειψε να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του όταν επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον Ψυχογιό, τη στιγμή που εκείνος έκανε έξοδο (πέρασε δίπλα από το δοκάρι η μπάλα).

 

Ελάχιστες φάσεις στο β΄ μέρος

Με την έναρξη της επανάληψης, πέρασε στο παιχνίδι ο Βλαχόπουλος στη θέση του Σκοζάι. Ο έμπειρος μέσος πήγε δεξιά, ο Σωτηρόπουλος αριστερά και πιο κοντά στον Μπεγλεκτσή και σε ρόλο επιτελικού μέσου ήταν ο Χατζηστάμου, που όμως δεν βοήθησε. Ούτε αυτή η διάταξη απέδωσε. Ο Θοδωρής Λούρμπας από την άλλη, δεν προέβη σε καμία αλλαγή, βλέποντας την ομάδα του να στέκεται πολύ καλά και να μην απειλείται από τους Πυργιώτες.

Στο β΄ μέρος λοιπόν είχαμε μόνο ένα δίλεπτο όπου οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ και από κει και πέρα σχεδόν τίποτα. Στο 57΄ οι «μπλε» του Τραγανού έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Γεωργιόπουλος συνδυάστηκε ωραία με Δημήτρη και Νίκο Κολοτούρο, έγινε αποδέκτης της μπάλας  λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, σούταρε, ο Τσουκαλάς έπεσε σωτήρια στα πόδια του, βρήκε τη μπάλα και αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Καπετανάκη. Στο επόμενο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με μια σέντρα από αριστερά του Σωτηρόπουλου, προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου βρέθηκε ο Βλαχόπουλος, έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Με την είσοδο του Φώτη Παναγόπουλου στο 75΄ (στο 67΄ είχε αντικατασταθεί ο Μπεγλεκτσής από τον Πλαστουργό), ο Πανηλειακός έγινε πιο δραστήριος επιθετικά, πίεσε  την εστία των φιλοξενούμενων αλλά είχε να επιδείξει μόνο ένα καλό σουτ του Παναγόπουλου στο 80΄, λίγο έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ψυχογιού. Η Νίκη στην επανάληψη, πέρα από τη φάση του 57΄, δεν απείλησε, με τον Γεωργιόπουλο να μένει από δυνάμεις, εξαιτίας και ενός μικροτραυματισμού. Ήταν όμως ιδιαίτερα πειθαρχημένη, αμύνθηκε σθεναρά και δικαίως κέρδισε στο τέλος του αγώνα το θερμό χειροκρότημα από τους φιλάθλους της.

Καλύτεροι από τον κακό και αγχωμένο σε άλλο ένα παιχνίδι των πλέι-οφ, Πανηλειακό, μόνον οι Τσουκαλάς, Μπουρνέλης στο κέντρο της άμυνας, ενώ από τη μαχητική Νίκη επίσης οι στόπερ, Γαργαρώνης, Μπελεκούκιας και ο Νίκος Δούλος. Πολύ καλή  η διαιτησία του Μάριου Λαμπρόπουλου και των βοηθών του, Ασημακόπουλου,  Κοιλομενιάτη.

 

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γκουβέρος, Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Σκοζάι (46΄ Βλαχόπουλος), Χατζηστάμου, Μπεγλεκτσής (67΄ Πλαστουργός), Στούπης, Σωτηρόπουλος (75΄ Παναγόπουλος).

Νίκη: Ψυχογιός, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Μπελεκούκιας, Γαργαρώνης, Στ. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος (87΄ Γ. Κασσιανός), Δούλος, Δ. Κολοτούρος, Γεωργιόπουλος (90΄ Σαραντούλιας), Ν. Κολοτούρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος