FOLLOW US: facebook twitter

Ωδείο Ολύμπιον: Νέο όνομα για το ωδείο που λειτουργεί 20 χρόνια στην πόλη μας

Ημερομηνία: 22-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39879″ img_size=”full”][vc_column_text]Γράφει η Διευθύντρια  του Ωδείου, κ. Διονυσία Περσαινίτη

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996 υπό την διεύθυνση της γράφουσας, με το διακριτικό τίτλο Εθνικό  Ωδείο-Παράρτημα Πύργου, παραλαμβάνοντας το τμήμα του Πιάνου, από το Παράρτημα που  προϋπήρχε στην πόλη από το 1956. Αμέσως ιδρύεται το τμήμα της Κιθάρας και ακολουθούν νέα τμήματα Εγχόρδων, Πνευστών, Τραγουδιού και Ανώτερων Θεωρητικών. Κάποια από αυτά τα τμήματα δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη του  Πύργου. Από φέτος συνεχίζουμε υπό το  νέο διακριτικό τίτλο ΩΔΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Στο Ωδείο μας αποκλειστικά εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (φέτος κλείνουμε 11 χρόνια) η  λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος εκμάθησης οργάνου για παιδιά από 4 ετών, (δεν είναι προπαιδεία) και τα αποτελέσματά του έχουν οδηγήσει τους μαθητές που το ακολούθησαν, σε υψηλές τάξεις παρά το πολύ  μικρό της  ηλικίας τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις σχολικές επιδόσεις, αφού η  μουσική, πρώτη αυτή διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης και συγκέντρωσης του σπουδαστή. Για παράδειγμα μαθητές που φοιτούν στη Δευτέρα Δημοτικού, στις αντίστοιχες μουσικές τάξεις να εισάγονται στις τάξεις Γυμνασίου (Κατωτέρας). Στη  δεκαετία αυτή, αποδείξαμε ότι δεν ήταν θέμα μοναδικής εξαιρετικής ιδιοφυίας, αλλά μεθόδου, αφού συνέβη στους περισσότερους μαθητές που ακολούθησαν το πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι από τα πιο πετυχημένα σε ωδεία Αμερικής και Ευρώπης. Πριν από αυτό είχαμε πάλι εφαρμόσει πρώτοι το σύστημα Αlfred’s, που πλέον είναι γνωστό και στην Ελλάδα ως η πλέον κορυφαία μέθοδος πιάνου και βιολιού στις νεαρές ηλικίες.

Εκτός από τη λειτουργία των τμημάτων των οργάνων που είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού, από φέτος λειτουργούν και τμήματα Σύγχρονου τραγουδιού και Μονωδίας.

Για εμάς Παράδοση και Εκσυγχρονισμός συμπλέουν, ανανεώνοντας διαρκώς το πρόγραμμα σπουδών, και ακολουθώντας τις σύγχρονες μουσικές εξελίξεις και μεθόδους. Στόχος μας να ανακαλύψουμε, να καλλιεργήσουμε και να  προάγουμε το μουσικό ταλέντο των νέων ανθρώπων προετοιμάζοντας μεθοδικά τους  μουσικούς του αύριο, αλλά και να συμμετέχουμε στη βαθύτερη καλλιέργεια και την ανάπτυξη της  προσωπικότητας των σπουδαστών μας, αναδεικνύοντας την πνευματική αλλά και την συναισθηματική τους  ευφυΐα, με  σεβασμό στον χρόνο που απαιτεί το κάθε ξεχωριστό μυαλό και ψυχή για να ανθίσει.

Για όσους θελήσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία, συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε και μετά την αποφοίτησή τους. Είναι τιμή για εμάς που οι περισσότεροι καθηγητές μας είναι αριστούχοι απόφοιτοι του Ωδείου μας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot