FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισαν χθες οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 19-11-2016 | Συντάκτης:

ekloges-upalliloi-perifereias2

Εκλογές για τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων

Μέρα εκλογών ήταν η χθεσινή για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Κλήθηκαν να εκλέξουν τα αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων. Στην Ηλεία και τον Πύργο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Οι κάλπες στήθηκαν στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου.

ekloges-upalliloi-perifereias1

Ο αριθμός των εργαζόμενων – ψηφοφόρων ανέρχεται σήμερα στους 150 όταν πριν από οκτώ χρόνια ήταν 450. Αιτία της «αποψίλωσης» του προσωπικού είναι πέραν της συνταξιοδότησης λόγω των αλλαγών στο καθεστώς και η μεταφορά υπηρεσιών από την Περιφέρεια στους δήμους. Να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στην ΠΕ Ηλείας, τα συμβούλια προϊσταμένων δεν υφίστανται από το 2009, όμως θα επανέλθουν με την ψήφιση του νέου οργανισμού.

Ο υποψήφιος για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ανδρέας Ασημακόπουλος τόνισε πως «τα δύο συμβούλια που θα προκύψουν θα είναι ενιαία σε επίπεδο Περιφέρειας. Τα δύο αιρετά μέλη θα συμμετέχουν στα δύο πενταμελή συμβούλια. Η παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων είναι μειοψηφική όμως διασφαλίζει με κάθε τρόπο την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης. Ελπίζουμε να λειτουργήσουν πλέον τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων έτσι ώστε να έχουμε μια αξιοκρατική επιλογή τους στις οργανικές μονάδες της ΠΔΕ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος