FOLLOW US: facebook twitter

Χόρεψαν για τους ομογενείς της Ουγγαρίας: Στην κοινότητα «Νίκου Μπελογιάννη» το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 23-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36800″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην μακρινή Ουγγαρία βρέθηκαν από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου, 16 μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Ήλιδας συνοδευόμενα από τους αντιδημάρχους κ. Νώντα Παναγιωτόπουλο & κα Ρούλα Γκουβίτσα και την  πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας κα Δήμητρα Βαρελά.

Η αποστολή επισκέφτηκε την Ουγγαρία έπειτα από πρόσκληση της αδελφοποιημένης με τον Δήμο Ήλιδας κοινότητας «Νίκος Μπελογιάννης» Ουγγαρίας προκειμένου να συμμετάσχει στις ετήσιες εκδηλώσεις των Ελλήνων ομογενών της Ουγγαρίας που συμπίπτουν με την εθνική εορτή των Ούγγρων και διεξάγονται κάθε χρόνο στην κοινότητα Μπελογιάννη και την Βουδαπέστη.

Το Χορευτικό του Δήμου Ήλιδας παρουσίασε ένα πρόγραμμα περίπου μίας ώρας με παραδοσιακά τραγούδια από όλα τα σημεία της Ελλάδας, ενώ η παρουσία του έκλεισε με τον Ζορμπά. Το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα ενθουσιάστηκε με την παρουσίαση των χορών που τους έφερε για λίγο πιο κοντά στην Πατρίδα.

Η υποδοχή της αποστολής από τους Έλληνες ομογενείς και ιδιαίτερα από τον Δήμαρχο του χωριού Μπελογιάννη κ. Κώστα Παπαλέξη και τον Έλληνα βουλευτή της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης κ. Λαοκράτη Κοράνη ήταν άψογη, κάτι που επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος.

Εν συνεχεία όλοι οι εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας συμμετείχαν στον μεγάλο γλέντι που είχαν στήσει οι ομογενείς και στο οποίο συμμετέχει κάθε χρόνο το σύνολο του Ελληνισμού της Ουγγαρίας, στην κεντρική πλατεία του χωρίου Μπελογιάννη που –σημειωτέον– εδώ και λίγους μήνες έχει μετονομαστεί χάριν την αδελφοποίησης σε πλατεία Αμαλιάδας.

Συνάντηση και με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Η παρουσία του Χορευτικού Τμήματος στην Βουδαπέστη συνέπεσε με την επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η αποστολή του Δήμου Ήλιδας συμμετείχε στην εκδήλωση για την παράδοση στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο από την Ουγγρική κυβέρνηση, κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται στο κέντρο της Βουδαπέστης και θα χρησιμοποιηθεί  για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας & Εξαρχίας Ουγγαρίας στην Ουγγαρία.

Το χορευτικό υποδέχτηκε στο κτίριο τον Παναγιότατο με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και συμμετείχε όπως εδώ και μήνες είχε προγραμματιστεί στην επίσημη τελετή εγκαινίων, στην οποία μετείχαν ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Zsolt Semjén.

Υπενθυμίζουμε ότι  το ταξίδι του χορευτικού τμήματος και των συνοδών έγινε οδικώς με λεωφορείο του Δήμου Ήλιδας, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα αποκλειστικά οι συμμετέχοντες στην αποστολή.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1503468351645-5d5d51d2-0e9e-5″ include=”36802,36803,36804,36805″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot