FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς σφυρίχτρα: «Θύμα» των εξυγιαντών ο Λαμπρόπουλος

Ημερομηνία: 29-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ανακοίνωση των πινάκων των διαιτητών της Σουπερλίγκας ήταν αναμενόμενη για το χώρο της ηλειακής διαιτησίας. Ποιος Περέιρα και… κόκκινα άλογα. Κουμάντο έκαναν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, εμβεβλημένοι από το παρασκήνιο των ψευτο-εξυγιαντών.

Όπως λειτούργησαν πέρυσι, λειτούργησαν και φέτος. Για πρώτη φορά οι ΠΑΕ του συστήματος και η λεγόμενη Προσωρινή Επιτροπή της ΕΠΟ έκαναν… θαύματα. Ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα έπαιξε το ρόλο της… γλάστρας. Όσα κατά καιρούς γράφτηκαν πως ο πίνακας ήταν έτοιμος από το δίδυμο επαληθεύτηκαν πλήρως. Και μαζί με το παλαιό «φύραμα» έφαγε το σκοτάδι και τους Πουλημά (Κέρκυρας), Φουκάκη (Ηρακλείου)!

*Θέλω να σταθώ λίγο στο Μάριο Λαμπρόπουλο. Από τα αγωνιστικά τεστ οι εξυγιαντές έδειξαν τις προθέσεις τους, Τελικά «φαγώθηκε» ο Ηλείος διαιτητής κατ’ επιταγήν της ΑΕΚ και των ανθρώπων της (Δέδες, Δημητριάδης) και δεν έπεσε ούτε μια «μπαλωθιά». Η Διοργανώτρια ΕΠΣ είχε να ασχοληθεί με τις εκλογές της ΕΠΟ. Οι εκλογές απορρόφησαν όλη την ενεργητικότητά τους. Ούτε μια τουφεκιά για το «έγκλημα» της ΚΕΔ.

*Απεναντίας ο Άγγελος Πήττας και ο Πάνος Σταθόπουλος (εφόσον περάσει τα αγωνιστικά τεστ) θα είναι στους πίνακες βοηθών της Σουπερλίγκα. Μάλιστα ο Μυρταίος ρέφερι ορίστηκε για πρώτη φορά  φέτος (Παναιτωλικός-Ατρόμητος). Πέρυσι πήρε 6 ορισμούς. Φέτος αναμένεται να τους διπλασιάσει.

 

Ο Μάνθος

Οσονούπω ο Χρυσόστομος Μάνθος, η… χρυσή μεταγραφή της ΕΠΣΗ από τη γειτονική Αχαΐα αναλαμβάνει το έργο του. Ήδη ειδοποιεί τους διαιτητές για το σεμινάριο που θα γίνει στον «Οδυσσέα». Εκεί θα πρωτοδιδάξει ο Πατρινός ρέφερι, στις 3 του Σεπτέμβρη. Ο Μάνθος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το έργο της εκπαίδευσης. Φρονούμε πως αρχικά για άλλο σκοπό τον ετοίμαζαν, αλλά ανέκρουσαν… πρύμναν εκεί στη Διοργανώτρια. Θα περιμένουμε να δούμε το έργο του… Από κει θα κριθεί.

 

Πέρασαν τα αγωνιστικά και γραπτά τεστ

Οι Αλέξης Ασημακόπουλος, Χρήστος Λιάπης, Βασίλης Παναγόπουλος και Νίκος Σταυρόπουλος πέρασαν πριν μια εβδομάδα τα αγωνιστικά τεστ στην Αθήνα. Νωρίτερα είχαν περάσει οι Πήττας, Μαρκαντωνάτος, Καραλής.

*Είχαμε ακόμη νωρίτερα και γραπτές εξετάσεις. Τις πέρασαν 18 διαιτητές εθνικής κατηγορίας. Ανάμεσά τους οι Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης, Κυριακάκης, Καραγιάννης, Βασιλάκης, άπαντες παλαίμαχοι και νυν παρατηρητές διαιτησίας εθνικών πρωταθλημάτων. Απέτυχε μόνο ένας, κι αυτός λίαν ταλαντούχος βοηθός.

*Όμως στα αγωνιστικά τεστ είχαμε περισσότερες απώλειες κι αυτό είναι πολύ προβληματικό.

 

Η Επιτροπή Διαιτησίας

Η ΕΠΣΗ έχει αργήσει να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία θα περιλαμβάνει και το Χρυσόστομο Μάνθο. Άκουσα πως έχουν γίνει προτάσεις σε γνωστά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο Σάκης Γιαννόπουλος, αλλά η Ένωση δεν έχει καταλήξει. Άρχισαν όμως τα φιλικά και σε λίγο θα έχουμε αγώνες Κυπέλλου. Άρα η Επιτροπή θα πρέπει να συσταθεί.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος