FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς Σφυρίχτρα: Η αξιολόγηση των διαιτητών σε Β’ και Γ’ Εθνική

Ημερομηνία: 06-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος

 

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συνέχισε να προσφέρει άφθονο γέλιο με τις αποφάσεις της. Καθυστέρησε να βγάλει τους πίνακες Β’ και Γ’ εθνικής, αλλά «αποζημίωσε» την ηλειακή διαιτησία με τις επιλογές της.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Μαρκαντωνάτος αξιολογήθηκε στη φουτ μπολ λιγκ. Μοναδικός βοηθός εδώ ο Γιάννης Καραλής.

* ΣΤΗΝ Γ’ Εθνική μόνον ο Σταυρόπουλος υπάρχει στον πίνακα διαιτητών, αφού ο 26χρονος Βασίλης Παναγόπουλος, ένας νέος ρέφερι έμεινε εκτός… νυμφώνος κι αυτό είναι λυπηρό για την ΕΠΣ Ηλείας και την ηγεσία της. Στους βοηθούς αξιολογήθηκαν ο Αλέξης Ασημακόπουλος και ο Χρήστος Λιάπης, ενώ υπάρχουν άλλα δύο (Παπαδόπουλος, Καραμέρος), οι οποίοι θα αξιολογηθούν, εφόσον περάσουν προσεχώς τις αγωνιστικές δοκιμασίες.

* ΔΕΝ ξέρουμε τι θα γινει με το Χρήστο Κούλη, ο οποίος έχει εκκρεμότητα με τις αγωνιστικές δοκιμασίες. Ελπίζουμε να τις περάσει και να μπει στον πίνακα Β’ Εθνικής.

 

Ο παρατηρητής διαιτησίας

Η έλευση στην ΕΠΣ Ηλείας του Χρυσόστομου Μάνθου, η οποία για πολλούς είναι παράνομη, επειδή ο παλαίμαχος διαιτητής, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν είναι κάτοικος Ηλείας, έφερε εκτός πίνακα παρατηρητών διαιτησίας το Νίκο Ρουμπάνη, ο οποίος είναι αρχαιότερος όλων των επιλεγέντων. Έγινε «σφαγή». Για άλλους «καθάρισε» ο Κύρος Βασσάρας, άλλος έμεινε μέσα, γιατί είναι στην Επιτροπή Διαιτησίας και ο Ρουμπάνης πήγε στη Γ’ Εθνική, γιατί η ΕΠΣΗ είναι στην αντιπολίτευση!

* ΤΕΤΟΙΑ γίνονται εκάστοτε. Τρεις αξιολογήθηκαν (Γιαννόπουλος, Κυριακάκης, Μάνθος). Ο Ρουμπάνης δε χώραγε. Η Αργολίδα όμως που πρόσκειται στο Γραμμένο αξιολόγησε τέσσερις παρατηρητές! Το ίδιο και η Αιτωλοακαρνανία του Παπαχρήστου.

* ΠΕΡΑΝ του Ρουμπάνη στη Γ’ Εθνική συμπεριλήφθηκαν και οι Βασιλάκης, Καραγιάννης.

 

Πρώτη παρουσία του Μάνθου

Ο ΜΑΝΘΟΣ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο σεμινάριο διαιτησίας που έγινε στον «Οδυσσέα» την περασμένη Κυριακή.

ΕΠΑΞΕ στο «γήπεδο» μόνος του, ήταν αυστηρός στις εξετάσεις που έδωσαν οι διαιτητές, καθώς έβγαλε εκτός αιθούσης τους πάντες πλην του υπαλλήλου Βασίλη κι έδειξε πως θέλει να είναι το αφεντικό στην Επιτροπή Διαιτησίας. Στο μάθημα «το οφσάιντ» ήταν λίγο σφιχτός με φανερή κάποια αμηχανία, ενώ ήταν πιο άνετος ο Σάκης Γιαννόπουλος στις τροποποιήσεις για φέτος. Τέλος δίδαξε και ο Κυριακάκης σχετικά με τη χρήση του χεριού. Ήταν εκεί και ο Σάκης Καραλάγας που ερμήνευσε τον ΚΑΠ και την προκήρυξη. Ακόμη ο γιατρός- ορθοπαιδικός, ο Νίκος Δημόπουλος μίλησε για τις κακώσεις κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

* ΤΟ «κλου» του σεμιναρίου ήταν η τιμητική διάκριση στον παλαίμαχο διαιτητή Δημήτρη Δήμου. Έστω κι αργά τον θυμήθηκαν, μετά την άγρια προ τριετίας κόντρα, που ξέρουμε αύριο μπορεί να είναι η σειρά του Παπαλεξόπουλου και του Κούρτη.

* ΓΙΑ κάποια ευτράπελα που είδαμε κι ακούσαμε στη μόνιμη μας στήλη από Τρίτη 13 τρέχοντος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος